Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO - SLAVEN 4:1

Sjajnih pola sata plavih; Sylvestr zabio, ali promašivao nemoguće

Dinamo Slaven Belupo (1)
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/6
06.04.2011.
u 19:02

Dinamo je osigurao miran uzvrat polufinala Kupa pobjedom nad Belupom 4:1.



Ovako kako je u prvih pola sata Dinamo gazio Slaven Belupo još nije viđeno ovoga proljeća, tako u Maksimiru nije “patio” ni Vučevićev Hajduk, koji je bio zreo za pet komada. U tih prvih pola sata sve je u Dinamovoj igri išlo kao po tekućoj vrpci: najprije Sammirov jedanaesterac za 1:0, pa krasna akcija Sammira i Sylvestra za 2:0, pa Badeljev kazneni udarac za 3:0. Taj prekršaj uoči trećeg pogotka bio je na Sammiru, pa je kapetan pucao s bijele točke umjesto Brazilca.

Publika se još privikava

- Imali smo razdoblje vrlo dobre igre, ali i nešto lošijih minuta što je iskusna momčad Slavena znala iskoristiti. Imali smo i mi dosta šansi, ali nakon četiri pogotka ne mogu imati primjedbi na realizaciju - kazao je trener Vahid Halilhodžić.

Dinamu je ovo bila najefikasnija proljetna utakmica, čak je i Sylvestr zabio gol, prvi nakon 3. listopada 2010., ali je i zapucao dvije sjajne prigode. Vjerojatno je na njega Vaha neki dan mislio kad je rekao da plavima treba osam šansi za jedan gol. Calello bi takve šanse zabio zavezanih očiju...

Inače, i ova je utakmica odigrana pred mizernim brojem gledatelja, ni tisuću, prosječna cijena ulaznica bila je 40 kuna, a prihod ide udruzi Zajedno za legende...

- Ne mogu se stvari promijeniti preko noći. Da bi se publika počela vraćati potreban je kontinitet ovakvih Dinamovih igara, a vjerojatno se ljudi još privikavaju da na stadionu više nema izgreda, da mogu dolaziti s djecom. Akcija kluba je za pohvalu i s njom treba nastaviti - kazao je legendarni vratar Zlatko Škorić.

I Sammir je napokon prekinuo golgeterski post, koji je trajao od Bruggea (4. studenoga 2010.), a u velikom stilu asistirao je za pogodak Sylvestru. Izvrstan je opet bio vratar Kelava, obranivši zicer Benku, a bio je jako ljutit zbog slabe reakcije svoje obrane kod pogotka farmaceuta.

Prva kapitulacija Kelave

- Dinamo ne bi smio primati ovakve pogotke - kazao je Kelava, čija se mreža prvi put zatresla ovoga proljeća.

Da u uzvratu (20. travnja) ipak ne bude neizvjesnosti, pobrinuo se koprivnički vratar Rodić poklonivši Tomečaku loptu, pa se dinamovac praktički ušetao u vrata za 4:1.

Halilhodžić je tako jednom nogom u finalu kupa. U Francuskoj je taj trofej osvojio s Paris St. Germaineom 2004. godine.

Komentara 22

VE
Velikogoričan56
21:03 06.04.2011.

Dinamo je osigurao miran uzvrat zahvaljujući katastrofalnoj pogrešci vratara Rodića koji je darovao loptu Kobeščaku, a dinamovac se gotovo ušetao s loptom u gol za 4:1. Ovo je napisao jedan profesionalni novinar. Ja sam bio na utakmici, pojma nisam imaoo da u Dinamu igra jos uvijek Kobescak????????????

ED
europski dinamo
21:29 06.04.2011.

Slaven je zabio gol iz zaleđe,ali naravno ni slova o tome.Dinamo je najoštećeniji klub proljetnog djela.

Avatar PTB
PTB
00:11 07.04.2011.

Ma kakve uvrede :) Bio sam i ja do nedavno jedan od \"idiota\" koji su pratili Dinamo na utakmicama i u ovoj nezanimljivoj ligi, slušali radio prijenose s gostovanja u Koprivnici kao da se igra LP... Al kaj je previšeše previše je. Nakon bezbroj kapi čaša se konačno prelila i više ne namjeravam otići na stadion dok ponovno ne osjetim da je to moj, naš klub, a ne njegov....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije