Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ LEGENDE

Sjajni golgeter za Večernji: Kod mene bi Petković i Drmić igrali zajedno, a Ljubičić nije bek

storyeditor/2022-08-08/PXL_020822_94950811.jpg
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
09.08.2022.
u 11:45

– Neće Bugari napasti svim silama kao što se najavljuje, to je pila naopako. Pa dosta im je jedan gol – rekao je legendarni bivši centarfor sjajne karijere

Dinamova utakmica istine, tako bi se mogla nazvati današnja utakmica plavih s Ludogorecom, uzvratni je susret trećeg pretkola Lige prvaka. Naime, plavi su u dosadašnjem dijelu sezone igrali jako promjenljivo, malo dobro, pa malo loše. Sad će morati biti u pozitivnom "modu" da bi preko Ludogoreca ušli u željeni play-off Lige prvaka te izborili najmanje igranje u skupini Europske lige, a i zaradili velik novac jer bi već time osigurali desetak milijuna eura.

U Razgradu nisu igrali dobro, ali sigurni smo da bi i sad bili zadovoljni takvom igrom da ponove rezultat iz prve utakmice. Naime, pogotkom Perića i autogolom čuvara mreže bugarskog prvaka Dinamo je pobijedio s 2:1 i postigao jako dobar rezultat za današnji uzvrat.

Varaždinska pljuska

– Ma to je odličan rezultat za gostovanje jer je Ludogorec dobra momčad, nadmoćna u Bugarskoj kao što je to Dinamo u Hrvatskoj. Koliko vidim, otišao im je taj napadač Sotiriou, a on je puno zabijao. K tome neće biti ni Tekpeteya zbog kartona. Veliki je to udarac kad nemate dva važna igrača, neće to biti "laganica" za Dinamo, ali plavi će to privesti kraju, ma samo da prođu – rekao je Branko Strupar, nekadašnji centarfor sjajne karijere.

No, Dinamo je u toj seriji "toplo-hladno" sad igrao vrlo "hladno" u Varaždinu (1:1) i izgubio prve bodove u HNL-u. Valjda to neće negativno utjecati na Čačićevu momčad, možda je ta pljuska plavima i dobro došla prije ove današnje velike utakmice.

– Dosta sam pratio i ostale lige i vidim da je mnogo klubova kiksalo nakon europske utakmice, istina je da Dinamo ima velik izbor igrača, ali teško je nakon zahtjevne europske utakmice igrati protiv suparnika koji je jako motiviran, u susretu u koji uđete malo slabije, i događaju se kiksevi. Pljuska je možda i dobrodošla, ali isto tako ne može se očekivati da će Dinamo sve pobjeđivati, pogotovu sad kad je sve još zahtjevnije zbog europskih nastupa. Ipak su te europske utakmice najvažnije, a u prvenstvu imate vremena za popravak, dugo je. U europskim kvalifikacijama toga nema, to su utakmice sad ili nikad. I zato u domaćem prvenstvu trener mora kombinirati s momčadi, dati i drugima da igraju – ističe Strupar.

Što ne valja u Dinamovoj igri?

– Sve tri europske utakmice do sada bile su velika borba. No, treba imati i razumijevanja, momčad se još uigrava i vjerujem da će biti sve bolja, ne ide od početka sve tečno, još je to uhodavanje, ali dizat će se plavi. Kad završe kvalifikacije, kad budu znali gdje igraju, već će biti lakše i bolje.

Dinamo je doveo Josipa Drmića, no čini se da se Čačić nikako ne može odlučiti hoće li prva špica biti Drmić ili Petković. Dosad je pokušavao malo s jednim, malo s drugim, pa i s obojicom.

– Ne znam što bih rekao, oni su drukčiji tipovi igrača, a dva dobra igrača mogu uvijek igrati zajedno. Drmić je prava devetka, a Petković može biti jako zahvalan za momčad, sjetimo se kako je dobro igrao i u Dinamu i u reprezentaciji kad leđima prima loptu. Kod mene bi igrala obojica.

No, Petković nikako ne uspijeva doći u formu, sad je i od svojih navijača u Varaždinu doživio zvižduke, na društvenim mrežama su svi protiv njega, odnosno protiv toga kako igra.

Vratit će se on, kako bude sezona išla, bit će on sve bolji.

Dosta je važnih igrača izvan forme, osim Petkovića ne briljiraju ni Ivanušec, Oršić...?

– Istina, ali kako sam rekao, tek je početak sezone, bilo bi čudno da su već sad svi na svom maksimumu. Treba proći neko vrijeme da dođu u formu. Imali su dugu sezonu, malo odmora, i mislim da je sve to stvar glave, a glava je kod igrača najvažnija. Nemojmo zaboraviti da je Petko patio prošle sezone zbog ozljeda, nikako nije mogao ući u formu. Mučio se i Dinamo u borbi za naslov prvaka, pa se i Petković patio. Ali, kad je "pravi", on je veliko pojačanje.

Valjda Čačić zna

Nadajmo se da ćemo to brzo dočekati, jer ovakav postaje problem. Zna se tko je i što je, koliko je važan i da Dinamo od njega očekuje puno, pa i dobru prodaju, ali za to bi trebao i dobro igrati, a u ovakvom izdanju niti koristi momčadi, niti ga se može prodati.

Čačić i dalje traži rješenje za lijevog beka, u jačim utakmicama koristi Roberta Ljubičića.

– To mi baš nije jasno, znam Ljubičića iz Austrije, on je rođen u veznom redu, više može na svojoj poziciji. Valjda ni Čačić još nije siguran zbog te ofenzive ili defenzive. Uostalom, možda na treninzima vidi drukčije, a njegova je zadnja i neću mu se miješati u posao.

Bugari najavljuju ofenzivu, mislite li da će tako i krenuti?

Ma 'oće vraga, to je pila naopako, nema više gola u gostima, dosta im je jedan pogodak. Možda će napasti visoko, da Dinamo ne može igrati svoju igru. Moguće je da će u startu pokušati razbijati Dinamovu igru, ali za to treba puno snage, možda tako krenu na startu, ali ne mogu oni dugo tako igrati, samo nekoliko minuta. Neće oni napasti svim silama – zaključio je Branko Strupar.

Komentara 3

DU
Deleted user
17:12 09.08.2022.

Junac odlazi

DU
Deleted user
17:11 09.08.2022.

mozete li maknit sliku od Junca. povraca mi se kad ga vidim a pogotovu kad citam

ZG
Zeljko Grabar
12:39 09.08.2022.

Ja navijam za Dinamo vec preko 65 godina i znam mnoge velikane i golgetere Dinama, najvjerojatnije malo bolje od ovog jadnika koji i nadalje podvaljuje teorije kako unjeti nered i nemir u momcad koja pobjedjuje. Da svaka utakmica moze zavrsiti sa tri rezultata pa i ova ali mjesati kruske i sljive kao isto voce je svojstveno samo ovakvim nazovi sportskim novinarima. Pitanje Drmica kao moguceg pojacanja i golgetera nea veze sa Petkovicem koji je skoro citavo vrijeme glumac koji se prodaje bolje nego mu je vrijednost zahvaljujuci upravo takvim analiticarima. Svaka cast Stuparu ali iako je bio clan jedne velike generacije medju legendama Dinama nalazim mnoga druga imena a vrlo rijetko Stuparovo. Kad bi ovo skrabalo barem jedanput napisalo nesto pozitivno o Dinamu ja bi mu osobno poslao kartu sa sjevera Europe ali u to sumnjam jer je placen za sirenje dezinformacija i spekulacija koje idu na racun Dinama isto kao i sportsko urednistvo ovog zutog lista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije