Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski napadač postigao pogodak i dvaput asistirao

Sjajni Balaban potopio Bečane

03.11.2005.
u 01:26

Igrala se 24 sekunda a Tomislav Butina je kleknuo, pogledao loptu i otišao u mrežu dok je Marek Kicel podignutih ruku proslavljao rano vodstvo Bečana. Jedan od najbržih pogodaka Lige prvaka u njezinoj povijesti, preciznije, četvrti najbrži. No, nije to bila bečka noć u Bruggeu, Austrijanci nisu uzvratili za kapitulaciju na Prateru, nakon pogotka Butina je branio dobro. Samo pola sata nakon pobjede svog Bruggea nad Rapidom 3:2 će reći:

- Teško je pričati o svojim obranama, no pogledajte konačni ishod. Ja sam zadovoljan. No, nije priča večeri Butina, priča je Kranjčarov hrvatski reprezentativac, čovjek koji cijelu jesen vuče ozljedama nagriženi Club Brugge. Boško Balaban svoj je pogodak smjestio u sendvič asistencija. Dostatno da Belgijci dođu do tri nova velika boda na putu do svog cilja, a to je proljeće u Kupu Uefe.

- Stadion je bio pun, osjetili su navijači da ponovno igramo dobro, da je ovo važna utakmica. Igrali smo dobro i sada slavimo - pričao je Butina još iz svlačionice iz koje je dopirala pobjednička buka. Butina je svoje obavio, Ivan Leko ponovno trčao i naporno radio, a umjetnički dojam i one konkretne poteze odigrao je Balaban. - Boško je još jednom bio nezaustavljiv, još jednom, kao uostalom i cijele ove sezone, bio naš najbolji igrač. Puno je radio, trčao, sve više dodavao, a stigao je i pogoditi.

Nakon turobnih godina u Birminghamu, povratničke sezone u Dinamu i adaptacije u Belgiji, danas je Boško Balaban igrao kao u sezoni 2001./2002. kad je svojim sjajnim predstavama i pogodcima Hrvatsku odveo na Svjetsko prvenstvo u Japan i Južnu Koreju. Belgijci mu još nisu ponudili čvrst ugovor, a Boško ima ponude iz Italije i Njemačke. Kako igra, tamo bi mogao završiti i prije Svjetskog prvenstva u Njemačkoj.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije