Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNO

Sjajne vijesti za Dalića stigle iz Uefe: Ovo će olakšati Euro!

International Friendly - Turkey v Croatia
MURAD SEZER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
04.05.2021.
u 12:16

Izbornici moraju dostaviti UEFA-i svoj popis u periodu od 26. svibnja do 1. lipnja, ali između tog datuma i prvog meča moći će slobodno zamijeniti igrača u slučaju "ozbiljne ozljede ili bolesti", s medicinski dokumentacijom

Europski nogometni savez (UEFA) u utorak je objavio da će svaka reprezentacija, sudionica nadolazećeg EURA (11. lipnja - 11. srpnja), moći pozvati 26 umjesto uobičajena 23 nogometaša, kako bi se lakše suočile s rizicima od kontaminacije Covid-19 i karantene.

S druge strane, samo će 23 igrača biti u zapisniku za svaku pojedinu utakmicu na EURU, precizirala je UEFA u priopćenju za javnost.

Izbornici moraju dostaviti UEFA-i svoj popis u periodu od 26. svibnja do 1. lipnja, ali između tog datuma i prvog meča moći će slobodno zamijeniti igrača u slučaju "ozbiljne ozljede ili bolesti", s medicinski ovjerenom dokumentacijom.

Radi jasnoće, igrači koji su pozitivno testirani na Covid-19" ili oni koji su smješteni u izolaciju kao "kontakt zaraženog" spadaju u kategoriju "ozbiljne bolesti", dodaje UEFA. Također, vratare je moguće zamijeniti prije svake utakmice.

Reprezentacije su tijekom Kupa konfederacija 2001. godine prešle s 22 na sada uobičajena 23 nogometaša na velikim turnirima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije