Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakl na Kantridi

Sjajna Rijeka remizirala s Betisom i osvojila prvi bod u EL-u

Rijeka - Betis (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
Autori: Igor Flak, hd
03.10.2013.
u 20:55

U drugoj utakmici u ovoj skupini Lyon i portugalska Vitorija također su odigrali 1:1

Nakon poraza u Guimaraesu prije dva tjedna, nogometaši Rijeke su u svom drugom nastupu u Europskoj ligi odigrali na Kantridi protiv španjolskog Betisa 1:1.

Splasnula je euforija na Kantridi! Uoči prve domaće utakmice Rijeke u Europskoj ligi atmosfera oko stadiona ni po čemu nije podsjećala na utakmicu protiv Stuttgarta. Inače zakrčeni prilazi stadionu bili su prohodniji nego prije utakmice protiv Hajduka, gostovanje Betisa nije pobudilo tenzije čak ni kao utakmica protiv nižerazrednog velškog Prestatyna. Utakmica očigledno nije imala natjecateljski značaj kao kvalifikacijska utakmica pretkola protiv Stuttgarta, a i navijači su se ove sezone već naviknuli gledati europske utakmice. Gostujućih navijača bilo je iznenađujuće malo.

Desetak Betisovih navijača

Rijeka očito nije bila poželjna destinacija za navijače Betisa, koji su svoju privrženost klubu brendirali sintagmom “Zeleni marš” (Marcha verde). Kada je pedesetih godina Betis ispao u treću ligu, navijači su vjerno pratili klub na svim gostovanjima. Na Kantridi su svi navijači Betisa zajedno mogli sjesti za malo veći zeleni stol.

Trener Betisa Pepe Mel odlučio je promijeniti čak devet nogometaša u odnosu na onu momčad koja je proteklog vikenda pobijedila s 1:0 Villareal. Utakmica za Rijeku nije mogla bolje početi. Igrala se deseta minuta, Tomečak je probio desnu stranu, prevario Figueroasa, vanjskim djelom kopačke uputio rezantnu loptu na koju je natrčao Leon Benko i iz voleja stismuo u suprotan kut Andersenovih vrata. Proključalo je na zapadu Kantride, Armada je slavila. Nakon subote i mučnih scena eto ponovno radosti ispod stijena.

Cederic izjednačio

No, Betis se ekspresno vratio. Četiri minute nakon vodstva domaće momčadi, nakon jednog ‘flipera’ ispred kaznenog prostora Rijeke loptu je snažno zahvatio Cederic i pogodio nebranjeni dio Vargićeve mreže.

Momčad Matjaža Keka je bila hrabra, no vidjelo se da su Španjolci kvalitetnija momčad.

- Vidljivo je da Rijeka teško diše, vidjelo se da kada Betis ubaci u malo veću brzinu dolazi do problema. Ne smije Rijeka dopustiti Betisu da dominira i u trci i u posjedu lopte - rekao je sukomentator na Arenasportu Joško Jeličić.

Odmah na početku nastavku Rijeka je imala veliku prigodu, no Leon Benko se nije najbolje snašao i propala je ta prigoda. Betis je bio ponovno nadmoćniji, posebno opasan pri izvođenju udaraca iz kuta, no Vargić je dobro čuvao Rijekina vrata. Armada je ovaj puta položila ispit iz ponašanja, Uefa neće imati zamjerki, a to je nakon svih događaja protekle subote u Jadranskom derbiju veliki dobitak.

Rijeka je na kraju stigla do 100 tisuća eura osvojivši svoj prvi bod u Europskoj ligi.

Sljedeću utakmicu nogometaši Matjaža Keka igrat će 24. listopada protiv Lyona na Gerlandu.

>>Kek: Slavit ćemo ovaj bod, pa ne igramo protiv bezveznjaka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije