Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATLETIKA

Sjajna kenijska atletičara obilježila Dijamantnu ligu u Monte Carlu. Poraz Duplantisa

Diamond League - Herculis
CLAUDIA GRECO/REUTERS
21.07.2023.
u 23:41

Kipyegon (29) je milju svladala za 4:07.64 minuta što je za čak 4.69 sekundi brže od dosadašnjeg svjetskog rekorda kojega je držala Nizozemka Sifan Hassan, a koji je postavljen prije četiri godine također na stadionu u Monte Carlu.

Sjajna kenijska atlatičarka Faith Kipyegon obilježila je miting "Dijamantne lige" u Monte Carlu otrčavši svjetski rekord na jednu milju, a usto postavljena su još tri najbolja rezultata sezone dok je neprikosnoveni Armand Duplantis završio na tek četvrtom mjestu u skoku s motkom.

Kipyegon (29) je milju svladala za 4:07.64 minuta što je za čak 4.69 sekundi brže od dosadašnjeg svjetskog rekorda kojega je držala Nizozemka Sifan Hassan, a koji je postavljen prije četiri godine također na stadionu u Monte Carlu. Za fantastičnu Kipyegon ovo je već treći svjetski rekord ove godine, 2. lipnja u Firenci je trčala najbrže vrijeme svih vremena na 1500 metara, dok je tjedan dana kasnije u Parizu  postavila svjetski rekord na 5000 metara.

Najbolje rezultate sezone postavili su još Kenijac Wyclife Kinyamal na 800 metara sa 1:43.22 minuta, Norvežanin Karsten Warholm na 400 metara s prepone sa 46.51 sekundi te Amerikanka Nia Ali na 100 metara s preponama sa 12.30 sekundi.

VEZANI ČLANCI:

U konkurenciji motkaša Duplantis se standardno kasno uključio u natjecanje, letvicu na 5.72m je svladao iz prvog pokušaja, potom je propustio 5.82m, pa je dva puta rušio na 5.92m i treći pokušaj sačuvao za 6.02m. No, i tada je bio neuspješan pa je natjecanje okončao na četvrtom mjesto. Slavio je Amerikanac Christopher Nielsen sa 5.92m ispred Filipinca Ernesta Johna Obiene i Australca Kurtisa Marschalla sa 5.82m.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije