Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na izvanrednoj sjednici

Širić i Djedović smijenjeni! Mamić: Nisam lud da radim za USKOK

HNS (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/10
11.12.2011.
u 13:17

Na izvanrednoj sjednici Hrvatskog nogometnog saveza, uhićeni predsjednik Sudačke komisije HNS-a Željko Širić i član te Komisije, Stjepan Djedović, smijenjeni su s funkcija, a Sudačka je komisija raspuštena!

K tome, Širić i Djedović prijavljeni su Disciplinskoj komisiji HNS-a, koja će se sastati već u ponedjeljak i donijeti disciplinske mjere. Izvršni odbor će u hitnom roku imenovati novog predsjednika Sudačke komisije HNS-a, koji će, pak, predložiti nove članove te Komisije. To su najvažnije odluke s izvanredne sjednice IO HNS-a, a glavni tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić, naglašava:

– Postoji pojam individualne krivnje i zbog pojedinačnih grijeha ne smije se bacati ljaga na kompletan hrvatski nogomet, u kojem mnogi ljudi rade časno i pošteno – rekao je Srebrić.

Je li bilo govora o ostavkama, što je sa "zapovjednom odgovornošću"?

– O ostavkama se nije razgovaralo, niti ih je netko tražio.

Jeste li obavijestili Fifu i Uefu o ovom slučaju? 

– Naravno! To smo učinili u hitnom roku i dobili smo punu potporu za rješavanje ovog slučaja. Inače, u ponedjeljak dolaze predstavnici Uefe u Zagreb, ali ne zbog ovog slučaja, nego zbog uobičajene kontrole trošenja sredstava za njihove programe, te zbog Futsala.

Je li ovo prvenstvo regularno?

– Zasad jest. Hoće li HNS surađivati s Uskokom? - Da. Povjerenik za sigurnost i časnik za integritet natjecanja, Zoran Cvrk, od ponedjeljka je na raspoložbi djelatnicima USKOK-a za istragu u spomenutom slučaju – rekao je Srebrić.

Po izlasku sa sjednice, Zdravko Mamić je zastao kraj novnara i najprije ponovio:

– Rečeno nam je da je to predmet USKOK-a i da ne smijemo ništa komentirati. Ne saginjemo glavu i ne peremo ruke, ali o tome ne smijemo govoriti – rekao je Mamić, a na upit bi li on poput Maleša bio USKOK-ov doušnik, ovako je odgovorio:

– Zašto bih se ja stavljao u službu USKOK-a? Pa ja sam službenik Dinama, nisam lud da radim za USKOK – govorio je Mamić i otišao.

Predsjednik HNS-a, Vlatko Marković, kaže:

– Sjednica je prošla izvanredno! Hitno je sazvana zbog medija, a hitno je i završena!

Osjećate li, kao predsjednik HNS-a, odgovornost za ovo što se događa?

– Savez je uvijek kriv kad imate ovakvu reprezentaciju koja vas ovako predstavlja...

Kakve sad veze ima reprezentacija s ovim slučajem?

– Razmislite malo, pa ćete vidjeti...

Ostali članovi IO HNS-a nisu bili razgovorljivi, a doznali smo da je sjednica bila uistinu ozbiljna, "kao rijetko kada".

– Ovaj put nismo čekali presudu, pa da tek onda suspendiramo ili kaznimo pojedince, nego smo hitno reagirali. Pokaže li se, pak, da su Širić i Djedović nevini, onda ćemo im se javno ispričati! Ali, u ovom trenutku ne mogu obnašati funkcije na kojima su dosad bili – rekao nam je naš izvor u nogometnoj Vladi.

Evo i popisa članova raspuštene Sudačke komisije HNS-a: Željko Širić, Stjepan Djedović, Alojzije Šupraha, Ante Kulušić, Dragutin Karlo Poljak, Božo Mamić, Ivan Blažek, Dragutin Vuk, Ivan Perajić, Dušan Kukić i Darko Cvitković.

Ključne riječi
HNS

Komentara 100

BR
broketa
14:21 11.12.2011.

kada će taj srebrić konačno krepat??Vlatko ako imaš morala odstupi jado jadni brđanski!!Panika.Milanče pomagaj!!

BA
Batiskaf
13:55 11.12.2011.

Pogledajte u kakvom su stanju ulazna vrata na ogradi!Vrli nogomtni funkcioneri izgleda nemaju ni za dvije litre boje za metal.Dio mita bi vjerojatno išao u tu svrhu :))

XI
xiulo
20:00 11.12.2011.

e nećete razbojnici. drži se zdravko držite se suci jači smo zajedno. http://www.youtube.com/watch?v=FPPm4y3s_58

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije