Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ PRILIKE

Sinovi kultnih vatrenih čekaju na minutažu u Dinamu. Jedan je zaprijetio odlaskom ogromnog talenta

Rijeka: Juniori Lokomotive osvajači Hrvatskog nogometnog kupa
Goran Kovacic/PIXSELL
31.05.2023.
u 18:43

Očekivali smo da će puno više prilika dobivati i ostali igrači jer nerijetko su na klupi bili Jakov Gurlica, Gabrijel Rukavina, Moreno Živković, Luka Vrbančić i Luka Lukanić. No osim Topića ostali nisu dobili veću minutažu, a neki nisu zaigrali uopće

Nakon što je Ante Čačić odlučio skratiti svoj igrački kadar za drugi dio sezone, u zapisniku prve momčadi našli su se neki "novi klinci", mladi igrači koji bi trebali biti budućnost Dinama. Takav kadar i te talente naslijedio je Igor Bišćan, trener koji voli mlade igrače. I kad je Dinamo usred Poljuda proslavio naslov prvaka, Bišćan je najavio da će u posljednje četiri utakmice priliku dobiti oni koji su manje igrali, ali i ti mladi igrači.

Rukavina se ozlijedio

Doduše, već je na toj utakmici protiv Hajduka iznenadio kad je u prvoj postavi u napadu zaigrao 19-godišnji Fran Topić i pokazao je da se na njega može računati, nije se preplašio Poljuda ni važnosti utakmice. Očekivali smo da će puno više prilika dobivati i ostali igrači jer nerijetko su na klupi bili Jakov Gurlica, Gabrijel Rukavina, Moreno Živković, Luka Vrbančić i Luka Lukanić. No osim Topića ostali nisu dobili veću minutažu, a neki nisu zaigrali uopće.

Fran Topić, koji je u 20 juniorskih utakmica u prvenstvu postigao respektabilnih 17 pogodaka, nastupio je u svih devet utakmica prve momčadi otkako je Bišćan trener, a prvu minutu upisao je već protiv Lokomotive. Ukupno je odigrao 293 minute, tri puta bio je u početnoj postavi Dinama. Igrao je i kao središnji napadač, ali i kao krilni, što mu je i osnovna pozicija. U nekoliko navrata bio je blizu postizanja pogotka, no zasad nije tresao suparničku mrežu.

Jakov Gurlica svoje je jedine minute upisao još kod Ante Čačića, dvaput je dobio 13 minuta, jednom u 1:2 porazu u Šibeniku te u 3:1 pobjedi nad Splitom u kupu. Na pripremama prve momčadi s Čačićem bio je jako dobar, odličan u skoku, pa je i postizao pogotke, riječ je o stoperu kojeg je Čačić nakratko isprobao i na poziciji zadnjeg veznog igrača. Kod Bišćana nije igrao.

Gabrijel Rukavina slovi za jednog najvećih talenata, igrača koji bi trebao biti klupski projekt. No sin Tomislava Rukavine koji igra na lijevom krilu nije se naigrao pa je i njegov otac dignuo glas jer ne dobiva prilike, prijetio i odlaskom ako se to ne promijeni. Čačićevim odlaskom nije se puno promijenilo, kod Bišćana je doduše upisao šest nastupa, ali nisu to bile veće minutaže, najviše je igrao u 4:0 pobjedi nad Šibenikom (26 minuta) i protiv Hajduka u Splitu (21 minuta), a u šest nastupa skupio je 72 minute. Možda bi u zadnjem kolu igrao više, ali ozlijedio se i naslov slavio na štakama.

VEZANI ČLANCI:

Prilika su pripreme

Moreno Živković, sin još jednog bivšeg igrača, Borisa, stoper je kojem je kao i prethodnom dvojcu 19 godina. Dvaput je nastupio i u oba susreta Dinamo je slavio s po 4:0, protiv Slavena Belupa i Šibenika, u Koprivnici je odigrao 17, a u Maksimiru devet minuta. Vezni igrač Luka Vrbančić tek će u srpnju napuniti 18 godina, našao se kod Čačića i Bišćana 14 puta na klupi prve momčadi, ali nije upisao nastup, baš kao ni 19-godišnji veznjak Luka Lukanić, koji je 13 puta bio na klupi prve momčadi.

Možda smo očekivali da će u četiri posljednje utakmice ti dečki skupiti više minuta, no treba biti strpljiv i postupno ih uvoditi, a pravu priliku imat će na pripremama s Bišćanom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije