Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva regata Svjetskog kupa

Sinkovići u Beogradu na prvom velikom testu

Tokio: Braća Sinković pobijedila u finalnoj utrci dvojac bez kormilara i osvojila zlatnu medalju
Igor Kralj/PIXSELL
26.05.2022.
u 16:47

A za zlatnu braću, dvostruke olimpijske pobjednike, bit će to prva provjera u njihovoj staroj disciplini na kojoj ih, na svjetskoj sceni, nije bilo gotovo šest godina.

U Beogradu će se od 27. do 29. svibnja održati prva regata ovogodišnjeg Svjetskog kupa na kojem će Hrvatska imati pet manjih posada. Pored sestara Jurković (Ivana i Josipa) i braće Lončarić (Patrik i Anton) koji čine dvojce bez kormilara, u disciplini dvojca na pariće nastupit će David Šain i Ivan Piton te Valent i Martin Sinković, ali i Dora Dragičević u lakom samcu.

A za zlatnu braću, dvostruke olimpijske pobjednike, bit će to prva provjera u njihovoj staroj disciplini na kojoj ih, na svjetskoj sceni, nije bilo gotovo šest godina. A u toj su disciplini, s po dva vesla u ruci, između 2014. i 2016. godine, bili nepobjedivi te su izborili 29 pobjeda u nizu.

– Bit će to prva ovakva naša regata u dvojcu na pariće i baš smo uzbuđeni. Zadovoljni smo kako nam ide, a brzine koje postižemo u čamcu slične su onima iz starih dana. Konkurencija se promijenila, tu su novi ljudi u ovoj disciplini i bit će zanimljivo vidjeti konkurenciju i gdje smo mi tu – rekao je Valent Sinković.

Osim što u karijeri imaju čak 21 pobjedu u Svjetskom kupu, od toga šest u dvojcu na pariće, braća Sinković su još uvijek i aktualni svjetski rekorderi i to iz 2014. kada su u Amsterdamu standardiziranu dionicu od 2000 metara prešli za 5:59.72 minuta. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije