Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sport Bild

Šimunić, Petrić i Džeko među 18 najvažnijih

Josip Šimunić
Goran Stanzl
25.11.2009.
u 16:25

“Oni bez kojih 18 bundesligaških klubova ne mogu” naslov je teme njemačkog tjednika Sport Bilda, koji je izabrao po jednoga najvažnijeg igrača svakoga od 18 bundesligaša.

Osim očekivanih izbora poput Mesuta Özila (Werder Bremen) i Andreasa Ivanschitza (Mainz), na popisu se našlo mjesta za dvojicu Hrvata: Josipa Šimunića (31, Hoffenheim) i Mladena Petrića (28, HSV).

“Hrvat je stabilizirao obranu Hoffenheima. Pogriješio je samo jednom, pridonijevši porazu (2-1) njegove momčadi kod Mainza. S njim je u 12 utakmica obrana Hoffenheima primila samo devet golova. Tijekom prošle sezone u 34 su utakmice golmani Hoffenheima primili 49 golova”, navedeno je u objašnjenu uredništva magazina.

Po statistici drugoga njemačkog magazina, Kickera, Josip Šimunić treći je na ljestvici najboljih bundesligaških igrača po dobivenim duelima. Od 199 duela koliko su mu izbrojali nakon 12 prvih kola dobio je 71.4 posto njih. Bolji su samo Per Mertesacker (225, 80.4 posto) i Daniel van Buyten (199, 74.4 posto).

Najvažnijim igračem HSV-a proglašen je Mladen Petrić:

“Dok je Petrić igrao, HSV nije izgubio utakmicu (šest pobjeda, dva remija). Kad se ozlijedio, HSV više nijednom nije pobijedio (tri remija, dva poraza). Otkako se Hrvat ozlijedio, pao je i prosjek golova po utakmici: s njim su Hamburžani zabijali 2.5 golova po utakmici, a bez njega zabijaju tek 1.4”, piše Sport Bild.

Konačno, Wolfsburg ne bi mogao bez svog BiH centarfora, Edina Džeke:

“Wolfsburžani su ekstremno ovisni o formi svoga vrhunskog centarfora. Zabija li Džeko, Wolfsburg niže pobjede. U deset ovosezonskih Wolfsburgovih partija bez Džekina gola, prvak je osvojio samo 12 bodova”.

Komentara 1

GA
gafe
16:46 25.11.2009.

Joe je zakon !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije