Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reprezentacija

Šimunić: Nekima bi u državi odgovaralo da remiziramo s Ircima

Šimunić Vida
Slavko Midzor/PIXSELL
21.05.2012.
u 14:31

– Ozljeda mi je pomogla, četiri tjedna bio sam fokusiran pripremati se za pripreme, bilo mi je bitno od prvog dana krenuti s ekipom

Josip Šimunić nije baš uživao u druženju s novinarima, gotovo svako pitanje čekao je s gorčinom, ali to je njegov problem. Hrvatski je problem kakav će Joe biti na prvenstvu Europe. Ako se njega pita, onda je sve u redu.

– Nemam pojma koje su mi ovo pripreme, jako dobro radimo, to ste i vidjeli, spremamo se za prvu utakmicu. Ja se osjećam odlično, nemam nikakvih problema sa zdravljem, jako se dobro osjećam. Znam da moja statistika igranja nije baš optimalna, ali bit će sve u redu – kazao je Šimunić.

Što ova Hrvatska može na prvenstvu Europe?

– Ne smijemo se varati, imamo tešku grupu. Najbitnija je prva utakmica protiv Irske, dobar rezultat donijet će euforiju, tada možemo proći prvi krug, pa dalje što bude – kaže Šimunić.

Koji je to dobar rezultat?

– Pobjeda, ne neodlučeno. Nekim ljudima u ovoj državi dosta bi odgovaralo da odigramo neodlučeno, ali nama ne – gorko će Šimunić.

Hoće li dvoboj protiv Estonije u petak biti generalka za Irsku?

– Nemam pojma, oni igraju skroz drugačije od Irske. Najvažnije je da se mi uigramo, da igramo svoju igru, da smo zdravi, da igrači koji nisu imali punu minutažu uđu u ritam – rekao je Šimunić.

Stoperska pozicija nameće se kao glavni problem reprezentacije.

– Neće biti problema sa stoperima, problem će biti ako se svaki dan piše i spomene, tada će netko izmisliti problem. Ja sam sto posto uvjeren da nema problema. Nismo za nekoliko mjeseci zaboravili igrati nogomet – kazao je Šimunić.

Gotovo se zgrozio kad smo zatražili da pogleda prema svojoj sezoni i da je ocijeni. Posebno što je Zoran Mamić kazao da Šimunić nije opravdao očekivanja Dinama.

– Ako imate pitanje o reprezentaciji, tu sam, ovdje nisam s klubom – izbjegao je Joe odgovor.

Dobro, koje su onda glavne karakteristike Irske?

– To morate pitati izbornika, ja ne analiziram protivnike. Moje je odraditi svoje zadatke – ne da se Šimunić.

Kakav ste danas igrač u usporedbi sa Šimunićem s prvenstva Europe u Austriji?

– Ne mogu sebe uspoređivati kakav sam bio prije četiri godine, nisam zaboravio igrati za tri mjeseca, isti sam igrač kao prije tri ili deset godina, samo što nemam više 23 ili 28 godina – rekao je Šimunić.

Je li dobro što je izbornik Bilić obznanio kamo će poslije Eura? Može li to poremetiti ozračje u reprezentaciji?

– Odlično je što se zna kamo će ići. Svejedno je kad kaže, mi imamo zajednički cilj, a to je napraviti nešto što će se pamtiti – kazao je Šimunić.

Ostavljate dojam da ste nervozni. Zbog čega?

– Nisam nervozan, nekad me neka pitanja nerviraju i to je sve – zaključio je Šimunić.

Niko Kranjčar opet je na nekom svom početku. Ušao je u pripreme reprezentacije nakon sezone u kojoj se nije naigrao, nakon neugodne ozljede.

– Ozračje je super, želimo dobar rezultat, želimo više od očekivanog i na to smo fokusirani i koncentrirani – kazao je Kranjčar.

Otkud optimizam? Izbornik Bilić najavio je da Hrvatska može do kraja, i kod igrača se osjeti taj optimizam.

– Nije to baš tako. Nismo favoriti u skupini, realni smo kad kažemo da je grupa teška. Ali vjerujemo u svoje kvalitete. I dalje govorimo da su Italija i Španjolska favoriti, ne samo u našoj skupini nego i na cijelom Euru. Za nas je najbitnija prva utakmica protiv Irske. Bit će teška, ali ako pobijedimo, onda je sve otvoreno – rekao je Kranjčar.

Dugo je bio ozlijeđen, ali u pripreme se uključio punim ritmom.

– Ozljeda mi je pomogla, četiri tjedna bio sam fokusiran pripremati se za pripreme, bilo mi je bitno od prvog dana krenuti s ekipom – kaže Niko.

Očekuje li mjesto u prvoj momčadi?

– Sigurno je moguće da netko dobije prednost ispred mene, jaka je konkurencija što je super i govori o širini našeg kadra. Naravno, vidim se u prvoj momčadi, želja mi je igrati punu minutažu, ali svjestan sam da se moram dokazati u ova tri tjedna. Na izborniku je odluka, on će procijeniti moju formu i reći trebam li mu pet deset ili devedeset minuta – kazao je Kranjčar.

Pitanje o odlasku iz Tottenhama nije ga moglo mimoići.

– Imam još tri godine ugovora, puno to će ovisiti o željama i planovima Tottenhama, ja sigurno neću doći i reći: "Idem". Ne ovisi u prijelaznom roku sve o mojim željama. Poštujem svoj ugovor, u velikom sam klubu, minutaža me ne zadovoljava, ali okruženjem sam zadovoljan – rekao je Kranjčar.

Pobjeda Chelseaja u finalu Lige prvaka izbacila je Tottenham iz igranja u tom natjecanju u sljedećoj sezoni.

– Žao mi je. Nisam se čuo sa svojima u klubu, nemaju moj hrvatski broj mobitela – rekao je Kranjčar.

 I njega smo, kao i Šimunića, pitali kako gleda na Bilićevu objavu o preuzimanju moskovskog Lokomotiva.

– Kada se već znalo da odlazi, onda je dobro da je sve riješio prije Eura i objavio ime kluba. To ne može poremetiti ozračje u reprezentaciji. Svi mi imamo iste ciljeve i dat ćemo sve od sebe da ih ostvarimo – zaključio je Kranjčar.

 

Komentara 24

OB
-obrisani-
14:51 21.05.2012.

Joseph, why you do not play for yur native Aussie National Team ??

LO
loza
15:01 21.05.2012.

da naravno, između pauze za skupljanja boci, želja nam je da sa Ircima odigramo nerješeno.

BY
byserabya
14:41 21.05.2012.

- Pobjeda, ne neodlučeno. Nekim ljudima u ovoj državi dosta bi odgovaralo da odigramo neodlučeno, ali nama ne – gorko će Šimunić. ----------------------------------------------------------------------------- Daj Joe ne ri-se, koji vam qurac uvijek treba neko ko je protiv vas...možda bi to htio Mamić i da ti zajebeš pa da se te može riješiti tak da te ne mora plačati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije