Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ždrijeb LP-a

Šimunić: Ludogorec? Mislim da oni jedino nas ne žele vidjeti

'Paris Saint-Germain's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic (C) vies with Dinamo Zagreb's defender Josip Simunic duirng the UEFA Champions League Group A football match Dinamo Zagreb vs Paris Saint-Ge
'FRANCK FIFE'
23.06.2013.
u 22:02

– Na istoku je puno klubova o kojima malo znamo i u koje je uložen golemi kapital

Ponedjeljak, 24. lipnja, jedan je od ključnih dana za novu sezonu zagrebačkog Dinama. U podne u Nyonu bit će izvučeni parovi prvoga i drugoga pretkola kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka. Plavi startaju u drugome pretkolu koje se igra 17. i 18. srpnja te uzvrati tjedan dana poslije.

Opet na Ludogorec?

Dinamo će sigurno biti nositelj u drugom i trećem pretkolu, a zasad nije nositelj u četvrtom pretkolu, odnosno doigravanju za Ligu prvaka. No, bude li iznenađenja, pa do "play offa" ispadnu barem dva bolje rangirana kluba (primjerice, Viktoria Plzen, Steaua, Bate Borisov, Celtic, Basel ili bečka Austria), tada bi plavi, prođu li drugo i treće pretkolo, i u tim završnim dvobojima bili u privilegiranom položaju. Najjači suparnik s kojim se Dinamo može susresti u drugome pretkolu opet je bugarski Ludogorec! Posve je jasno da i u Zagrebu, ali i u Razgradu, žele izbjeći novo međusobno sučeljavanje, a osim Ludogorca, imena možebitnih prvih suparnika su Željezničar, Györ, Hafnarfjordur, Sligo Rovers, Vardar, Sutjeska, Skenderbeu, New Saints, Cliftonville. Treba svakako podsjetiti da neuspjeh u drugome pretkolu znači i – oproštaj od Europe. To je crni scenarij na koji u Maksimiru ne žele ni pomisliti, u tom bi slučaju sezona već krajem srpnja bila promašena. Lani je Dinamo za dlaku izbjegao takvu sudbinu, Domagoj Vida zabio je Ludogorcu u 98. minuti i potom su plavi čvrsto koračali do Lige prvaka.

Od sutra će zapravo Jurčić u Moravskim Toplicama imati kompletan kadar, riječ je o jednom novom Dinamu, koji je svakako zvučniji od prošlogodišnjeg, u koji je mnogo u uloženo. Kapetan Joe Šimunić naglašava:

– Mi smo Dinamo, naš je cilj i treći put zaredom ući u Ligu prvaka i nema tu previše priče.

A bugarski Ludogorec?

– Gadno su nas namučili lani, ali uvjeren sam da oni jedino nas ne žele vidjeti u ždrijebu. Iskusniji smo.

Je li ova Dinamova momčad jača od lanjske?

– Vidjet ćemo. Sviđa mi se karakter momčadi, čak i na treningu svi žele pobijediti! A to je onaj osnovni preduvjet da bi bili uspješni.

Doigravanje imperativ

A trener Krunoslav Jurčić kaže:

– I nije samo Ludogorec bauk, ima tu klubova, posebno s istoka, o kojima mi malo znamo, a u njih se ulaže golemi privatni kapital i potencijalna su "tempirana bomba". Ali, neovisno o suparniku, vjerujem u ovu momčad i prolaz – kaže Jurčić.

Prođe li Dinamo prvu prepreku, u trećem ga pretkolu (prve su utakmice 30. ili 31. srpnja, uzvrati 6. ili 7. kolovoza), u kojem je opet nositelj, čekaju nešto poznatiji i kvalitativno svakako jači suparnici. Primjerice, Maribor (s Antom Čačićem), Sheriff, Slovan Bratislava, Elfsborg, Makabi Tel Aviv, Molde, Helsinki, Ekranas, Neftchi, Dinamo Tbilisi...

A je li treći uzastopni plasman u Ligu prvaka Dinamov imperativ?

– Ne! Liga prvaka naša je velika želja, a imperativ je doći do doigravanja, što nam jamči igranje barem u Europskoj ligi – naglasio je Zoran Mamić.

Tijek ždrijeba možete pratiti uživo od 12 sati na našem portalu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije