Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ferguson u kupnji

Šimin konkurent u Unitedu bio bi Brazilac Rafael

\'WORLD RIGHTS EXCEPT UK  Manchester United Manager Alex Ferguson cheers on his team as they play Fulham FC in Fulham, London, UK. 21/03/09  BYLINE BIGPICTURESPHOTO.COM: 570 (NH)  USAGE OF THIS IMAGE
BigPictures/PIXSELL
09.11.2010.
u 08:03

Ferguson je sredinom devedesetih želio kupiti Zvonimira Bobana, a pratio je Silvija Marića, Tomasa i Šarića

Nikada niti jedan hrvatski nogometaš nije igrao za Manchester United, ali jest jedan igrač hrvatskog podrijetla, umirovljeni Australac Mark Bosnich.

Svojedobno je Alex Ferguson inzistirao na dovođenju Zvonimira Bobana iz Milana, no kada je transfer trebao biti realiziran, Boban je obolio od mononukleoze i stvar je propala. Koju godinu kasnije, kada je Dinamo kratko bio europski hit, na Alexovu radaru bio je i Silvio Marić, ali je Newcastle bio konkretniji i ugrabio Dinamova igrača.

I 1999. godine, kada je Manchester United igrao protiv plavih u Ligi prvaka, Fergusonov brat Martin, skaut, pratio je tadašnje reprezentativce Stjepana Tomasa i Daniela Šarića.

Kupovna moć Manchester Uniteda danas nije ni izbliza jaka kao Realova, Chelseina ili Cityjeva, jer klub je u velikim dugovima. Ferguson si tako ne može priuštiti megaigrača, kao što je Maicon, te traži mlade i još neafirmirane igrače za manji novac. Njegova najveća kupnja protekloga ljeta bio je Portugalac Bebe za 8 milijuna eura.

Šime Vrsaljko u ovom trenutku mogao bi čak i u Manchester Unitedu odmah u vatru na poziciji desnoga braniča. Na njoj Ferguson koristi 20-godišnjega Brazilca Rafaela, isluženoga 35-godišnjega Garyja Nevillea, te Irca O'Sheu i Engleza Wesa Browna, ali posljednja dvojica su ipak stoperi, te nemaju ofenzivne sklonosti kao mlada Dinamova zvijezda.

Komentara 6

TH
torca hz-hb
10:24 09.11.2010.

09.11.2010. u 08:58h EuroAzija je napisao/la: ------------------------------------------------------------------- Smatram isto

Avatar cluesblues
cluesblues
10:45 09.11.2010.

ova piskarala, osim sta pisu gluposti (vec nabrajaju i konkurenciju u manu-u), ne znaju ni pisat - CHELSEA NIJE ZENSKO IME!!!! dajte si to vec jednom utuvite u nepismene glavurde piskarala - tako da nije \"chelsea je odigralala...\" niti je ..\"chelseina kupovna moc...\" - kad vec pisete o sportu, dajte nabavite bar nekog lektora.

Avatar poljicanin
poljicanin
16:46 09.11.2010.

cluesblues,sto se tice ovih gluposti Dasovica-u pravu si.No Chelsea nije samo kvart Londona nego JE ENGLESKO ZENSKO IME.Tebi treba izgleda lektor sto se toga tice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije