Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj generacije 1998.

Šimić: Odlazim, no vratit ću se kao trener

Trening Dario Šimić (1)
Željko Hladika/Pixsell
10.08.2010.
u 12:19

Dario Šimić nadživio je sve igrače iz bronačne generacije 1998. i posljednji otišao u mirovinu. Većina su treneri i danas, a on kani krenuti tim stopama.

Nije imao karizmu kakvu su imali Šuker i Boban, nije u Maksimiru proveo toliko vremena kao Ladić. Iako je igrao u Milanu i Interu, nikad nije u hrvatskim okvirima bio velika zvijezda. Jer to nije želio biti, jer je Dario Šimić (35) tako odgojen.

Došao je besplatno

Takav je bio, pristojan i miran dečko kad smo ga prije gotovo 20 godina upoznali u Dinamu, takav je bio i kad smo ga posjetili u kampu Intera, kad smo ga pratili na nekoj od stotinu utakmica za našu reprezentaciju. Takav je Dario i danas a takav je bio i kad je rekao da odlazi iz nogometa.

– Opraštam se od nogometa, osjećam da više nisam na razini na kojoj bih trebao biti da bih mogao pomoći u vrhunskim zahtjevima kakvi se traže u Dinamu – kazao je Dario i odbacio povezanost odlaska u mirovinu zbog aktualnih problema u klubu.

– To se samo poklopilo sa Zekinim odlaskom, o povlačenju sam razmišljao mjesec dana. Ali to nije zbogom, nego doviđenja, možda se ovdje vidimo kad postanem trener – govorio je Dario.

U Dinamo je došao prije tri mjeseca, potpuno besplatno, i radio je marljivo kako samo on to zna. No, odlučio je posvetiti se trenerskoj akademiji.

Darijevim odlaskom završava najveće nogometno poglavlje. Dario je zadnji iz generacije naše brončane reprezentacije. Da, aktivan je još uvijek Šerić, ali on nema ni minute nastupa u Francuskoj.

Kraj je to svjetske bronce u kojoj je Dario bio važna karika. Uostalom, gdje god bio, bio je poseban. Jer je sjajan čovjek, a nogometne karakteristike ionako nisu upitne. Voljeli su ga i predsjednici velikih klubova i navijači. Uostalom, kad čovjek nema niti jednu mrlju u karijeri, niti jedan ispad, mora biti poseban.

Bravo obitelji Šimić

U karijeri nema za čime žaliti. Iako će se uvijek sjećati svoga propusta nakon kojeg je Dinamo ispao porazom od Newcastlea, sa scene odlazi kao rijetki nogometni svjetionik kakvih je sve manje. Uostalom i došao je besplatno u Maksimir pokušati pomoći, no kad je vidio da ne nije pravi, rekao je dosta. I to je veličina. Pa ćemo se vratiti na početak i obitelj, iz nje je donio odgoj, iako je milijunaš, njegov brat radi, njegov otac radi. Svaka čast, Šimići.

Zdravko Mamić doveo je Šimića pred novinare, zahvalio mu se.

Mamić: Trenera ne tražimo, nema brzanja

- Nije bilo nikakvih kontakata, nema novosti o treneru, ne postoje ni kandidati, jer situacija nas je zatekla, nismo se za nju pripremali. Nogomet je takav, kao što nismo znali da će otići Mandžukić. Pa to nije znao ni Copperfield. Nije bilo za očekivati da će Mandža otići, to je gatanje, čista lutrija. Nećemo ići s vatrogasnim rješenjima, kao mnogo puta dosad, već pokušati ispraviti greške koje bi trebali.

Zeko: Mamiću, idemo na piće!

- Reći ću nešto što ne bih trebao, ali s Velimir Zajecom pokušalo se na najciviliziraniji način razići. To zbog brzine nije bilo moguće, namjera je bila gospodska. Rastužit ću opet dušmane, nisam imao direktan kontakt s Velimirom Zajecom, ali su bili najuži ljudi iz vrha kluba. Poslao mi je poruku, rekao da nema nikakve ljutnje, otišao je u Atenu riješiti neke privatne obaveze i očekuje da se nađemo na piću kad se vrati iz Grčke. To dovoljno govori o sebi - dodao je Mamić.

Ključne riječi

Komentara 45

OB
-obrisani-
12:22 10.08.2010.

Uživo iz Maksimira: Mamić opet o Zajecu jer najlakše je pričati o onima koji su u Grčkoj i nemru zasada odgovoriti..

OB
-obrisani-
12:27 10.08.2010.

Šimić: Gotovo je, odlazim jer posle AC Milana i Intera težko je išta naučiti one koji nemaju interesa i kapaciteta da nauče!

SZ
satan_zagorski
15:36 10.08.2010.

@alvina...čuj i ti si meni dosadna, i ti i takvi ništ koristi poput tebe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije