Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA Iako je zbog razbijene glave morao iz igre, Dario Šimić nema ozbiljnijih posljedica

Šimić: Mogao sam igrati, ali istjerali su me

spo-simic-txt.jpg
import
07.12.2005.
u 17:39

Milan je teškom mukom izborio osminu finala Lige prvaka. U utakmici biti ili ne biti morao je pobijediti, a Schalke nije suparnik koji neće napraviti sve da se nađe među 16 najboljih. Milan je pobijedio, sačuvao je prednost 3:2, što mu je donijelo slavlje.

Sami smo si krivi
- Velika je to stvar za nas, bilo bi jako ružno da nismo otišli dalje - govorio je dan nakon susreta Dario Šimić. Navijači su teško proživljavali tu utakmicu, strepilo se do samoga kraja.

- Iako smo vodili s 3:1, nismo bili pravi. Nije bilo naše prepoznatljive igre, mučili smo se. Nijemci su puno trčeći zaustavili Milanove pokušaje da bude gazda na svom travnjaku.

- Jesu, nadtrčali su nas, ali mi smo za to krivi. Dopustili smo im da tako igraju. Očito smo prilično umorni. Ritam utakmica je žestok i stvarno nije lako.

Želio sam igrati
Šimiću pogotovo nije bilo lako igrati u utorak. Zamijenio je ozlijeđenog kapetana Maldinija u 31. minuti, a onda je, radi razbijene glave, i sam morao iz igre.

- Ma sve je u redu, bio sam na šivanju odmah nakon utakmice, nemam ozbiljnijih posljedica, potresa mozga. Želio sam i nastaviti susret, ali "potjerali" su me bojeći se da nije nešto ozbiljnije. Ma, tvrda je to glava, s ovih naših prostora.

No, tvrda je bila i suparnička glava. Dario Šimić bio je ljutit na Krstajića s kojim se sudario glavom. Čak ga je, premda je inače vrlo miran, nakon sudara odgurnuo.

- Bilo mi je krivo zbog ozljede. Krstajić se ponio vrlo glupo. Kasnio je u startu i onda išao na moju glavu. Čak sam pomislio da nije riječ o nekom nacionalnom obračunu. No, dobro, dečko se ipak samo borio za svoj klub, nema dubljih razloga - mirno je Šimić opisivao "glavomet" s Krstajićem.

Odlično raspložen, sretan zbog ulaska u osminu finala Lige prvaka, Šimić je sve okrenuo na šalu.

- Ma ne bih ja sad sve više igrao u Milanu da se ne bliži moj nastup na malonogometnom turniru, zagrebačkoj Kutiji. Moram se igrama u Milanu nametnuti izborniku Aquavive Štefu Pavlicu.

No, do Darijeva nastupa u Zagrebu još ima obveza, milanski derbi s Interom, pa još dva susreta talijanske lige. U međuvremenu će se, u petak navečer, saznati s kim će Hrvatska igrati na SP-u u Njemačkoj.

Izbjeći Brazil i Argentinu
- Želje su uvijek iste, izbjeći najbolje reprezentacije. Dakle, Brazil i Argentinu. Među nositeljima ima onih koji bi nam odgovarali, bilo bi dobro dobiti Španjolsku, Meksiko ili Njemačku za nositelja. Od ostalih, lijepo bi bilo imati u skupini reprezentacije kao što su Saudijska Arabija ili Iran. Primjerice, ne bih volio u skupini imati Bjelokosnu Obalu, to je opasna, neugodna reprezentacija - zaključio je Dario Šimić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije