Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sesvetska Sela

Šimić: Bez snage duha sigurno ne bih prošao sva iskušenja karijere

'06.12.2010., Sesvete - Sveta misa zahvalnica sportasa Zagrebacke nadbiskupije. Dario Simic i Mateo Kovacic. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
06.12.2010.
u 21:51

Na misi u povodu završetka polusezone bili su mnogobrojni sportaši – nogometaši, rukometaši, vaterpolisti...

Ured za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije zajedno sa župom svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima priredio je misu zahvalnicu u povodu završetka sportske polusezone.

U prekrasnoj, velikoj crkvi okupilo se dosta sportaša, od nogometaša Lokomotive, Hrvatskog dragovoljca, trenera u Dinamu (Fabijan Komljenović, Jozo Bandić...), rukometaša Vlade Šole, vaterpolista Dubravka Šimenca do mladog igrača Dinama Matea Kovačića i rekordera po broju nastupa za našu nogometnu reprezentaciju Darija Šimića. Ta dva predstavnika različitih nogometnih generacija svjedočila su o svom iskustvu u sportu, kao i o važnosti vjere u Boga i Crkve u životu sportaša. Mladi je Kovačić kratko iznio svoja iskustva, a mnogo više je rekao Dario Šimić. Uostalom, Dario je uvijek isticao Boga, vjeru i Crkvu koji su mu mnogo pomogli u bogatoj nogometnoj karijeri.

– Bog mi mnogo znači i danas, kada više ne igram nogomet. Uvijek sam imao blizak odnos s Crkvom. Bog je uvijek bio uz mene tijekom karijere i važno je sportašu vjerovati jer su životna iskušenja i u sportu, pa tako i u nogometu, velika. Bog nam daje snagu da sve izdržimo i da ostanemo normalni – govorio je Dario.

A Dario je uvijek bio normalan i u glavi zdrav dečko, tijekom karijere kao klinac u Dinamu, a kasnije i kao zvijezda Intera, Milana i naše reprezentacije.

– Za sportaša je važno da uz tjelesnu pripremu radi i na svom duhu, to mora ići zajedno jer jedno bez drugoga nikako nije dobro – ispričao je dio svojih iskustava Dario Šimić koji je tako kolegama sportašima svjedočio o svojoj povezanosti s Bogom i sportom. Euharistijsko slavlje predvodio je mons. dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

 

Komentara 1

DI
deda_i
01:05 07.12.2010.

kakva laž, Dario Šimić je jedva beknuo a kamli izgovorio par smislenih rečenica. Mateo je stvarno svjedočio. Nemojte lagat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije