Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godinu i pol zatvora

Šimi Zirdumu prijeti i doživotni izgon iz nogometa

Šime Zirdum
Ivica Galović
06.02.2010.
u 19:41

Kakve će korake Hrvatski nogometni savez poduzeti nakon što je član Izvršnog odbora HNS-a Šimo Zirdum nepravomoćno osuđen na godinu i pol dana zatvora zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnice?

Tajnik Zorislav Srebrić podsjetio je da je HNS Zirduma suspendirao odmah nakon što je podignuta optužnica, no pozvao se na Zakon o kaznenom postupku, prema kojem je zabranjeno komentirati nepravomoćne presude. Prema Pravilniku HNS-a, Zirdumu prijeti doživotni izgon iz nogometne organizacije!

Kazna bi, naime, mogla biti i vremenska, ali postane li ta presuda pravomoćna, zbog težine kaznenog djela Savez će zacijelo primijeniti i najstrožu kaznu, u ovom slučaju i jedinu moguću. Zirdum sad ima pravo na žalbu, a sud može presudu potvrditi, preinačiti, ukinuti ili predmet vratiti u ponovni postupak. A suspenzija HNS-a traje sve do pravomoćnosti presude.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kajinx
21:18 06.02.2010.

EU-Janez, opet ti o skijanju ! Znam da vam je teško razviti sport bez uvjeta, nemate ni snijega ni planina. Možete si riješiti problem da odete kod rodbine na Jahorinu da se učite skijati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije