Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stepančićev nasljednik

Sigurno dolazi stranac, a do veljače rupu krpa Obranović

Kiro Lazarov
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
14.11.2015.
u 14:30

Kandidati: Crnogorci Čavor i Lipivina, Poljak Szyba, Hrvat Kedžo, Slovenac Vugrinec...

Rukometaši PPD Zagreba do kraja prvog dijela sezone morat će se sami snaći na mjestu desnog vanjskog pucača. Naime, novi igrač ima pravo nastupa u Ligi prvaka tek u veljači sljedeće godine. Prošle godine u klubu su igrala tri ljevaka – Luka Stepančić, Luka Šebetić i Mario Vuglač. Ove sezone Vuglač je otišao u Katar. U klubu su procijenili da im neće trebati treći desni vanjski pucač. Sada kada je Stepančić izgubljen do kraja sezone na mjestu desnog vanjskog pucača ostao je samo Luka Šebetić.

Šebetiću velike ovlasti

– Preko noći Šebetić je dobio priliku pokazati sav svoj potencijal. Igrat će puno, puno više nego do sada. Probat ćemo ga u obrani barem malo odmarati kako bi u napadu bio što efikasniji. Jasno da neće moći izdržati cijelu utakmicu i da već sad imam ideju da netko od dešnjaka igra na tom mjestu – rekao je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba.

Jedan od onih koji će igrati na tom mjestu sigurno je Sandro Obranović.

– On je već na tom mjestu igrao za našički Nexe. Imamo dovoljan broj vanjskih igrača koji mogu pokriti tu poziciju – kaže Vujović.

Možda u klubu odluče s posudbe iz Varaždina vratiti Brunu Vilija Zobeca. Barem da pomogne Luki u SEHA ligi. Jer, do kraja prvog dijela sezone zagrebaše u SEHA ligi očekuju utakmice protiv Vojvodine (29. studeni u Zagrebu), Vardara (10. prosinca u Skoplju), Strumice (12. prosinca u Strumici), Veszprema (16. prosinca u Varaždinu) i Borca (19. prosinca u Zagrebu). U Ligi prvaka još moraju odigrati protiv Flensburga (21. studeni u Zagrebu), Beşiktaşa (26. studenog u Zagrebu) i Wisle (5. prosinca u Plocku).

Za drugi dio sezone klub će sigurno dovesti pojačanje na mjestu desnog vanjskog pucača. Tko su kandidati? Ima ih dosta. Bitno je da nitko do njih nije ove sezone igrao u Ligi prvaka. Izvjesno je da će to biti stranac jer u domaćem prvenstvu nema igrača koji bi kvalitetom mogao nadomjestiti Stepančića. S obzirom na to da će klub morati platiti odštetu, jasno je da neće doći igrač poput Kima Anderssona, Marka Vujina, Marka Kopljara ili Kire Lazarova. U bilježnici želja su Crnogorci Stefan Čavor (Csurgoi), Vladan Lipovina (Weztlar), Poljak Michael Szyba (Gorenje), Slovenac Renato Vugrinec (Makabi)a naš Nikola Kedžo postao je slobodan igrač nakon razlaza s poljskim Opoleom. Bio bi tu i Šime Ivić, hrvatski igrač koji nema dobar status u Celju, ali igra Ligu prvaka pa nema koristi od njegova dolaska.

Saračević, Lazarov...

Inače, Zagreb je kroz svoju povijest na mjestu desnog vanjskog pucača često imao top igrače. Kada su osvajali Kup prvaka, na tom mjestu igrao je Slovenac Tettey Banfro. Potom su se kroz godine izmjenjivali Mirza Šarić, Zlatan Saračević, Igor Kos, Kiril Lazarov, Lazo Majnov, Blažo Lisičić, Rares Jurca i Marko Kopljar. No s obzirom na to da se godinama Kup prvaka igrao sa 12 igrača, nikad nije bilo potrebe igrati s dva desna vanjska pa je Zagreb u dosta slučajeva kroz sezone igrao i s dešnjakom na tom mjestu.

>>Luka Stepančić teško ozlijeđen, propušta Europsko prvenstvo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije