Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠVEDSKI ARE

Shiffrin uvjerljivo vodeća u slalomu, Popović na 16. mjestu, Ljutić promašila vrata

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS
1/3
11.03.2023.
u 11:47

Zrinka Ljutić do zadnjeg je međuvremena došla sa 94 stotinke zaostatka, što je tada bilo peto prolazno vrijeme, ali je ispala. Druga vožnja počinje u 13.30.

Mikaela Shiffrin je bila uvjerljivo najbrža (50.93 sekundi) u prvoj vožnji slaloma skijašica za Svjetski kup u švedskom Areu, gdje je Leona Popović imala 16. rezultat zaostavši za Amerikankom 2.38 sekundi, dok je Zrinka Ljutić promašila vrata u završnom dijelu staze. Shiffrin je imala startni broj 5, a kad je došla do cilja za gotovo cijelu sekundu (+0.94) je iza sebe ostavila do tada vodeću Švicarku Wendy Holdener. Između njih dvije se uspjela ugurati još samo najbolja domaća slalomašica Anna Swenn Larsson koja je za Amerikankom zaostala za 69 stotinki.

Prva od dvije hrvatske predstavnice na startu se s brojem 12 našla Zrinka Ljutić. Do zadnjeg međuvremena je došla sa 94 stotinke zaostatka za Shiffrin, što je u tom trenutku bilo peto prolazno vrijeme, ali je neposredno nakon toga ispala iz ravnotežnog položaja i promašila vrata.

Odmah potom na startu se pojavila Leona Popović. Bila je sedma na prvom prolazu, ali je neposredno prije drugog međuvremena napravila pogrešku koja ju je koštala gubitka od nekoliko desetinki. Leona je imala problema i na mjestu na kojem je Zrinka Ljutić promašila vrata, ali je uspjela doći do cilja, no s više od dvije sekunde zaostatka za Shiffrin, što je bilo dovoljno za plasman među 16 najboljih u prvoj vožnji.

Druga vožnja je na rasporedu od 13.30 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije