Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUp kralja

Sevilla izbacila Barcelonu iz Kupa

Nogomet
AFP
13.01.2010.
u 22:39

Momčadi Deportiva, Osasune i Racinga priključile su se Celti iz Viga u četvrtfinalu španjolskog Kupa kralja.

Deportivo je na svom Riazoru odigrao 2-2 protiv Valencije, što mu je bilo dovoljno za prolaz jer je na Mestalli u prvom dvoboju slavio s 2-1. Valencia je odlično krenula u uzvratni dvoboj, te je s dva pogotka srpskog napadača Nikole Žigića, u 10. i 29. minuti, stigla do vodstva 2-0 koje joj je bilo dovoljno za ukupni uspjeh. No, domaćini su se uspjeli vratiti u utakmicu, a Filipe u 49. i Rodriguez u 71. minuti bili su strijelci za konačnih 2-2.

Prvoligaš Racing iz Santandera odigrao je skromnih 0-0 protiv trećeligaša Alcorcona, momčadi koja se proslavila jer je u prethodnoj rundi izbacila slavni Real, kojeg je ponizila pobjedom 4-0 na domaćem terenu. Racing je ipak prošao među 8 najboljih, s obzirom da je u prvoj utakmici slavio u gostima s 3-2.

Osasuna je u Pamploni pobijedila drugoligaški Hercules 1-0, te je prošla dalje zahvaljujući golu u gostima. U prvoj utakmici Hercules je pred svojim navijačima bio bolji s 2-1. Pogodak odluke u uzvrazu za Osasunu je postigao Masoud u 48. minuti.

Podsjećamo, Celta je plasman u četvrtfinale osigurala još u utorak, nakon što je u uzvratnoj utakmici osmine finala u gostima svladala Villarreal s 1-0.

Nogometaši Seville uspjeli su sačuvati prednost iz prve utakmice osmine finala Kupa kralja s Camp Noua (2-1) protiv Barcelone i plasirati se u četvrtfinale.

Barcelona je slavila u uzvratnoj utakmici na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan 1-0 golom Xavija iz 64. minute, ali je daljnji tijek natjecanja izborila Sevilla zbog gola više postignutog na gostujućem terenu.

Kup kralja, uzvratne utakmice osmine finala:

Deportivo – Valencia 2-2 (Filipe 49, Rodriguez 71 / Žigić 10, 29) – prva utakmica 2-1

Osasuna – Hercules 1-0 (Masoud 48), prva utakmica 1-2

Racing – Alcorcon 0-0, prva utakmica 3-2

Sevilla – Barcelona 0-1 (Xavi 64), prva utakmica 2-1

Getafe – Malaga 5-1 (Soldado 15, 49, Rafa 30, Leon 54, Parejo 79 / Juanmi 63), prva utakmica 1-2

Bila je to atraktivna utakmica u kojoj su oba trenera Manolo Jimenez i Josep Guardiola na travnjak izveli najjače momčadi, a na kraju je Sevilli pošlo za nogom izbaciti iz natjecanja prošlogodišnjeg pobjednika.

Barcelona je posebno opasna bila u posljednjih desetak minuta kada su u nekoliko navrata Sevillini braniči posljednjim atomima snage zaustavljali pokušaje Lionela Messija i Pedra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije