Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malonogometni turnir Kutija šibica

Sesvetski Corinthians, koji vodi Štef, pojačavaju navijači iz Sao Paula

Zagreb: Tradicionalno izvlačenje parova 50. izdanja Malonogometnog turnira Kutija šibica
Robert Anic/PIXSELL
19.12.2021.
u 22:00

– Iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje, možda naizgled nesvjesni svog potencijala i koliko daleko mogu stići. Uz malo sreće gledat ćemo ih i na Štefanje, dakle u četvrtfinalu – rekao je Stjepan Pavlic, legenda Kutije šibica, koji sjedi na klupi Corinthiansa

Jedna od najmlađih momčadi na malonogometnom turniru Kutija šibica, koja se probila do trećeg kola, je Corinthians. A da bi došla do trećeg kola, morala je igrati pretkolo i dva kola. Najprije je svladala Meradog (2:1), potom MNK Gospodare svjetla (4:3) te Jolo apartmane Zagreb (4:1). Dečki su iz Sesveta, prava su kvartovska momčad – Ante Klarić, Josip Mijatović, Gabrijel Gabrić, Marko Ivković, Ante Matić, Ivan Brezovac, Matej i Tomislav Jurić i Lovre Petrović.

Uz malo sreće na Štefanje

– Iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje, možda naizgled nesvjesni svog potencijala i koliko daleko mogu stići. Uz malo sreće gledat ćemo ih i na Štefanje, dakle u četvrtfinalu – rekao je Stjepan Pavlic, legenda Kutije šibica, koji sjedi na klupi Corinthiansa.

No da bi došli do Štefanja, morat će u ponedjeljak pobijediti momčad Playbox-Mr. Jack, momčad koju predvode igrači futsal kluba Alumnus Josip Grubeša i Danijel Dekanić te nekadašnji klinci Futsal Dinama Luka Gašparinčić, Bruno Bogović, Vito Gugulić, Tomislav Hercigonja, Filip Misimi i Marko Kubašek te Matija Uremović iz Uspinjače.

Voditelj ekipe, uz Stjepana Pavlica, je Branimir Šepić, koji je i sam svojevremeno postizao vrhunske rezultate u malonogometnim natjecanjima pa s ovim mladim talentima uspjeh ne bi trebao izostati.

– Ovim putem zahvaljujem sponzoru Željku zbog kojeg Sesvećani imaju ekipu kakvu zaslužuju. Iako ima puno dečki iz naselja koji igraju na Kutiji, ekipa Corinthians moj je favorit i želim joj svu sreću – istaknuo je Pavlic.

Zašto se momčad zove po imenu slavnog brazilskog kluba iz Sao Paula, koji je pet puta bio prvak Brazila, dvaput osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo te jednom Copa Libertadores?

– Imamo super odnose s navijačima Corinthiansa. Idemo s njima na utakmice po Brazilu, a oni dođu u Europu na gostovanja Dinama. Sad smo na Kutiji predstavljeni kao sesvetski Brazilci, tako da se ne biste trebali začuditi ako na sljedećoj Kutiji budemo imali i ponekog Brazilca u ekipi – rekao je Branimir Šepić.

Bila je čak ideja da se Brazilac pojavi već i ove godine.

– Situacija s pandemijom takva je da će to biti teško izvedivo. Opet, ako dospijemo do Štefanja, mogli bismo zaigrati s ponekim Brazilcem – istaknuo je Štef.

Svi igraju za drugoligaša

Gdje dečki igraju veliki nogomet?

– Svi su članovi drugoligaša Sesveta. Neki su juniori, neki kucaju na sastav prve momčadi. Ali, ponavljam, od momčadi Alibija, u kojoj sam i ja igrao, nije bilo jače momčadi iz Sesveta na Kutiji šibica – zaključio je Pavlic.

Inače, utakmice 3. kola seniorskog turnira igrat će se od nedjelje do utorka u dvorani II Doma sportova. Neki favoriti neće moći računati na reprezentativce Hrvatske u futsalu koji su trenutačno u Finskoj, u kojoj će odigrati dvije prijateljske utakmice protiv domaćina, u okviru priprema za Europsko prvenstvo. Tako će Poliklinika Milojević morati igrati bez Kanjuha i Čekola, a Pizzerija Stari Zagreb Borongaj Lugovi bez vratara Piplice.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije