Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD ZAGREB - CELJE

Šesti trener Celjana želi do prve pobjede, samo je Šojat uzeo jedan bod

PPD Zagreb - Železničar
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
09.11.2018.
u 08:18

Nekad su ova dva klub krojila vrh Kupa prvaka, a danas se oba bore kako bi ostvarili plasman u osminu finala

Još jedan balkanski rukometni klasik je pred vratima. PPD Zagreb će u subotu (Arena, 20 sati) ugostiti Pivovarnu Laško Celje.

Nekad su ova dva klub krojila vrh Kupa prvaka, a danas se oba bore kako bi ostvarili plasman u osminu finala. Celjani u četiri godine zaredom ispadali u skupnoj fazi i ove godine žele napraviti taj jedan mali iskorak.

PPD Zagreb - Železničar
1/7

U ovom trenutku, uoči dolaska u Zagreb, imaju bod prednosti. Nekako je svih ovih godina najveća opasnost za zagrebaše bio njihov trener Branko Tamše.

On je uvijek znao motivirati svoju momčad baš protiv “plinara”, a i stalno je znao raditi pritisak na suce. No, Tamše je smijenjen na početku sezone ii umjesto njega na klupi je sjeo Tomaž Ocvirk.

Trener spremniji od igrača

Do promocije za prvog trenera bio je kondicijski trener, trener omladinskog pogona i nekadašnji igrač kluba od 1991. do 1995. godine. Ocvirk je bio pomoćnik trener Kasimu Kamenici, Miri Požunu i Tonetu Tiselju.

– Jako ga dobro poznajem iz juniorskih dana. On je danas u tako dobroj formi da je spremniji od nekih igrača Celja. Kod njega vlada jedna vojnička disciplina i kako ima kondicijsku pripremu u malom prstu, može se očekivati da će Celjani juriti svih 60 minuta – rekao je Urh Kastelic, vratar PPD Zagreba koji je u Kutiju šibica došao upravio iz Celja gdje je branio pet godina.

– Svi su se, pa i ja, šokirali kada je Tamše dobio otkaz. On je u klubu bio “Bog i batina”. Nitko mu se nije usudio suprotstaviti. No, dogodili su se neki porazi i očigledno je i sam bio svjestan da nakon pet godina mora otići – istaknuo je Kastelic.

Hoće li vas doći bodriti prijatelji i obitelj iz Celja?

– Naravno, bit će u Areni puno mojih Slovenaca koji će navijati za PPD Zagreb – rekao je Kastelic.

Tomaž Ocvirk je kao igrač Celja samo jednom igrao protiv PPD Zagreba. Bilo je to 1993. godine, u 16-finalu Kupa prvaka. U Celju je njegova momčad pobijedila s 18:17, ali u Ledenoj dvorani je bilo plus devet za hrvatskog prvaka. Te sezone zagrebaši su otišli do kraja, osvojili su po drugi pout Kup prvaka.

PPD Zagreb - Železničar
1/7

– Bilo bi lijepo kada bi postao prvi trener Celja koji je pobijedio u Zagrebu. U sedam gostujućih utakmica u Kupu ili Ligi prvaka samo je Josip Šojat uspio 2001. godine osvojiti bod – istaknuo je Ocvirk koji je šesti trener Celja koji će gostovati kod PPD Zagreba.

– Bit će to prava muška borba, utakmica s posebnim nabojem. Igrače za susrete protiv zagrebaša ne treba dodatno motivirati. Izuzetno cijenim Linu Červara. Posložio je momčad tako da u obrani igraju odlično, a u napadu dugo, do pogotka. Uostalom, njihovi rezultati ove sezone u skupini Lige prvaka sve govore – zaključio je Ocvirk.

Nisam za velik broj stranaca

Lino Červar već danima u ruci drži papirić s imenima svih igrača Celja.

– Jaki su. Posebno na nekim pozicijama. Primjerice, najjači su na mjestu lijevog vanjskog šutera kamo su doveli Francuza Williama Accambraya i Srbina Draška Nenadića. Za razliku od nas, oni imaju prave šutere na toj poziciji. Jaki su na crti gdje su Anić i Bećiri. Na srednjem imaju Malusa i Ovničeka, desno igra Vujović, na vratima imaju iskusnog Ferlina – rekao je Lino.

Celje i PPD Zagreb imaju po šest stranaca.

– Bilo bi bolje da ih imamo manje, da imamo više domaćih igrača. Ne mogu shvatiti klubove koji dovode strance. Nije mi jasno kako u nogometnom klubu Istra od 11 igrača prve momčadi deset je stranaca. Nije ni čudo što ih nitko ne dolazi gledati. A nama će gledatelji trebati u subotu. I to u velikom broju – zaključio je Lino Červar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije