Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESZPREM U ZAGREBU

Šest puta veći proračun ne znači laganu pobjedu

'09.03.2013., Zagreb,Kutija sibica - SEHA liga, 16. kolo: RK CO Zagreb - RK Metalurg Skoplje. Stipe Mandalinic. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
20.10.2013.
u 11:00

- Sigurno su u ovom trenutku Mađari iskusnija i kvalitetnija momčad od nas. S druge strane mi nemamo što izgubiti, nemamo nikakav pritisak - rekao je Stipe Mandalinić, igrač Croatije osiguranja Zagreba.

Rukometaši Veszprema danas (Arena u 18 sati) će tek četvrti put gostovati u Zagrebu u Ligi prvaka. U prethodne tri utakmice su izgubili. Prvi put 1995. (18:30), potom 1999. (18:19), te u četvrtfinalu 2000. godine (26:30). U međuvremenu je mađarski prvak stigao do statusa velikog favorita u današnjoj utakmici. I dok su Mađari iz godine u godinu povećali svoj budžet do današnjih 8,5 milijuna eura, zagrebašima je proračun padao iz godine u godinu do današnjih 1,5 milijuna eura. I dok je mađarska momčad prepuna inozemnih zvijezda (Alilović, Sulić, Ilić, Jamali, Ruesga, Terzić, Ugalde), zagrebaši igraju isključivo sa domaćim igračima.

Jović prvi došao

Veszprem je ove godine odlučio dohvatiti završni turnir Lige prvaka u Kölnu. U svojoj povijesti samo su jednom igrali u finalu: 2002. godine, s trojicom hrvatskih igrača (Saračević, Džomba, Jović). No, tada je jači bio Magdeburg (Stefansson, Abati, Kulešev, Peruničić, Kervadec, Kretzschmar). Igrali su dvaput polufinale (2003. i 2006.) i oba puta su izgubili od Portlanda. Čak su devet puta ispadali u četvrtfinalu. I to uglavnom od španjolskih momčadi (triput od Ciudad Reala i dvaput od Barcelone).

Godinama su se Mađari oslanjali na hrvatske igrače. Tamo su igrali Slavko Goluža, Zlatan Saračević, Mirza Džomba, Božidar Jović, danas igraju Renato Sulić i Mirko Alilović.

- Prvi sam došao od hrvatskih igrača u Veszprem 2000. godine. Nekoliko mjeseci kasnije došao je Saračević. Imali smo sjajnu momčad tih godina i zaista ostaje žal za izgubljenim finalom. Možda smo godinu dana kasnije bili i jači, ali nam se uoči polufinala s Portlandom ozlijedio vratar Šterbik - rekao je Božidar Jović, danas glavni menadžer Zagreba.

Veliki trenerski pečat u Veszpremu ostavio je Zdravko Zovko, koji je bio trener punih šest sezona. Danas Veszprem "diše" španjolski, ima trenera Ortegu, te trojicu igrača: Rodrigueza, Ruesgu i Ugaldea.

Nemamo pritisak

- Sigurno su u ovom trenutku Mađari iskusnija i kvalitetnija momčad od nas. Na svakoj poziciji imaju po dva podjednako dobra igrača. S druge strane mi nemamo što izgubiti, nemamo nikakav pritisak - rekao je Stipe Mandalinić, igrač Croatije osiguranja Zagreba.

Veszprem će u Areni bodriti 2000 njihovih navijača.

- To samo znači da naših treba doći pet puta više da ih nadglasaju - istaknuo je Mandalinić.

>> Zagreb poput Skoplja ruši najskuplje momčadi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije