Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakov izbor za košarkaša godine

Sesar: Zapisujem Repešine treninge, želim voditi Cibonu

'26.05.2009.,Zagreb - Kosarkaski centar Drazen Petrovic - kosarkaska utakmica , prva utakmica finala doigravanja hrvatskog kosarkaskog prvenstva,  Cibona - Zadar.  josip sesar, matej mamic, franjo ara
'Marko Lukunic/Vecernji list'
15.01.2012.
u 09:29

– Drago mi je da je Repeša došao u Cibonu, i ja iz toga nastojim izvući korist - kaže bivši košarkaš.

I Josip Sesar (33) jedan je od onih bivših igrača za koje kažu da bi mogao biti dobar trener jer ima veliko razumijevanje igre. No, trenersku karijeru tek je započeo, a kao šef omladinskog pogona Cibone i trener razvojne Cibonine momčadi, A-2 ligaša Kaptol, Sesar pokazuje veliku ambiciju.

– Drago mi je da je Repeša došao u Cibonu, i ja iz toga nastojim izvući korist. Nastojim biti na što više njegovih treninga, zapisivati neke stvari za sebe. Moj cilj jest da jednog dana budem i prvi trener Cibone, no potrudit ću se najprije izučiti zanat.

U Sesarovim rukama je i Cibonin najveći talent, 15-godišnji Marko Arapović (206 cm), sin Franje Arapovića. Repeša je već najavio da će malog uvrstiti u prvu momčad u Ligi za prvaka.

– Marko ima puno igračkog vica, dobro osjeća igru, zna zabiti i proigrati, pa zato i igra A-2 ligu za Kaptol. No, njemu je tek 15 i pol godina i pitanje je koliko on sada tjelesno može sa seniorima. Repeša će znati kako ga postupno uvesti u to.

Ima Cibona još jednog supertalenta, to je godinu dana mlađi Mazalin.

– On još ide u osnovnu školu u Petrinji, još se nije sasvim preselio u Zagreb, ali igra utakmice za nas. Njemu treba dati da igra na vanjskim pozicijama, na braniču ili krilu, da što više igra s loptom.

U izboru za košarkaša godine Sesar se odlučio za Luku Žorića, a zatim za Marka Popovića.

– Žora nije tipična petica, ali ga je vrlo teško čuvati jedan na jednoga. S tom svojom energijom, koja eksplodira u njegovim zakucavanjima, diže svoju momčad. Kod Popovića volim tu njegovu bezobraštinu, kod njega nema predaje. Ima osobine vođe.

Sesar je bodovno nagradio i dobru sezonu Banića, Simona i Drapera.

– Draper je igrač koji puno ovisi o trenerovom povjerenju, a Aco mu je dao sve ovlasti, čak i pravo da pogriješi. Simon je pak šmeker, jedan od rijetkih zbog kojeg se isplati doći na utakmicu, bez obzira na njen ishod – ističe ovaj bivši, nekad atraktivni, igrač Cibone i Zagreba.

Sesarovih 5:

1. Luka Žorić (Zagreb/Unicaja) 10

2. Marko Popović (Unics/Žalgiris) 7

2. Marko Banić (Bilbao) 5

3. Dontaye Draper (Cedevita) 3

4. Kruno Simon (Zagreb) 1

Komentara 2

OB
-obrisani-
10:29 15.01.2012.

Poštovanje, Prije svega isprika na reklamiranju i smetnji ali ovo je jedini način da vam predstavim sistem za klađenje koji donosi zaradu od nekoliko stotina tisuća kuna u nekoliko mjeseci. Ukoliko i vi želite isto posjetite moj blog i nakon toga me kontaktirajte.Nije bitno kladite li se ili ne jer će vam sve biti objašnjeno.Nemojte čekati i uskočite u vlak za lovu.Nemojte da vam za nekoliko mjeseci bude žao što niste ovo uzeli kada čujete kako sam pomogao velikom broju ljudi. http://www.kladionicakralj.bloger.hr/

Avatar comandante
comandante
11:43 15.01.2012.

Ako ovaj postane trener onda sve u P.M

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije