Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US OPEN

Serena uzela 15. Grand Slam naslov, Azarenka uplakana

Serena Williams
Pixsell
10.09.2012.
u 09:29

Serena je po broju Grand Slam naslova (15) u pojedinačnoj konkurenciji četvrta u povijesti, nakon Steffi Graf sa 22 naslova te Chris Evert i Martine Navratilove s po 18 titula

Serena Williams pobijedila je Viktoriju Azarenku sa 6:2, 2:6, 7:5 i osvojila US Open! Bio joj je to četvrti američki Grand Slam naslov i 15. ukupno, a prvi put nakon 17 godina i okršaja Graff – Seleš ženski finale na US Openu otišao je do trećeg seta iako se na početku meča nije tako činilo.

Prvi set Amerikanka je lako dobila, a u drugom je Bjeloruskinja napravila break u prvom i u petom gemu te poravnala na 1-1. U trećem setu Azarenka je propustila sjajnu šansu, breaknula Williams i povela sa 5:3 te su je samo dva poena dijelila od naslova! No tada je počela griješiti, popustila je pod pritiskom i poklanjala poene pa je Serena preokrenula na 6:5 te privela meč kraju u svoju korist.

Azarenka je bila u šoku zbog propuštene prilike za drugi Grand Slam naslov, plakala je na stolici dok je Serena slavila, no uspjela se pribrati.

– Bilo je neizvjesno, ali Serena je zaslužila pobjedu. Pokazala je da je pravi šampion. Čast mi je da stojim ovdje s takvom igračicom. Dala sam sve od sebe i nemam za čim žaliti – rekla je Bjeloruskinja.

Williams je priznala da je pomislila da će izgubiti.

– Ne vjerujem! Jednostavno ne mogu vjerovati da sam pobijedila. U sebi sam već počela spremati 'gubitnički' govor jer je Azarenka igrala fantastično.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije