Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

Serena u prilici da izjednači rekord slavne Margaret Court

Simona Halep i Serena Williams
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
13.07.2019.
u 10:42

Ljubitelji tenisa dobili su, dakle, istinsku poslasticu, vjerojatno dvije najbolje finalistkinje koje bi se mogle pronaći u ovom trenutku, posebno na travnatoj podlozi

U današnjem ženskom wimbledonskom finalu, koji počinje u 15 sati (uz izravan prijenos na HRT-u i Sportklubu) sučelit će se 37-godišnja Serena Williams i deset godina mlađa Rumunjka Simona Halep.

Obje su uvjerljivo, praktično ekspresno, prošle polufinalne prepreke: Amerikanka je sa 6:1, 6:2 za sat vremena izbacila Čehinju Barboru Strycovu, dok je Rumunjka protiv Ukrajinke Eline Svitoljine provela malo više vremena na terenu (72 minute), ali je bila gotovo jednako uvjerljiva - pobijedila je sa 6:1, 6:3.

Ljubitelji tenisa dobili su, dakle, istinsku poslasticu, vjerojatno dvije najbolje finalistkinje koje bi se mogle pronaći u ovom trenutku, posebno na travnatoj podlozi.

Ako se gleda povijest njihovih međusobnih dvoboja, Serena je apsolutna favoritkinja - vodi s 9-1 u pobjedama. Jedini put Halep se radovala 2015. u Indian Wellsu.

Isti se zaključak nameće i kad se pogleda njihov dosadašnji učinak na Grand Slam turnirima: Serena ih je osvojila 23, a Simona samo jedan, Roland Garros 2018. godine. Rumunjka ima još i tri finala: jedan na Australian Openu i dva u Roland Garrosu.

Serenini bolje raspoređeni

Logično je onda da su i kladionice proglasile Serenu favoritkinjom, omjer je 1.55 prema 2.30. Na, Rumunjki se, dakle, može zaraditi više...

Sereni se još jednom pruža prilika da uđe u povijest. U slučaju pobjede, osvojila bi osmi wimbledonski naslov (u 11. finalu) i izjednačila bi rekord za koji se mislilo da ga nitko nikad neće dostići.

S 24. Grand Slam turnirom u kolekciji izjednačila bi, naime, rekord legendarne Australke Margaret Court. Samo što je Margaret neke od tih naslova (11) osvojila i prije tzv. Open ere (od 1968.), a i prevladavaju joj turniri osvojeni u rodnoj Australiji (11).

Serenini su nešto bolje raspoređeni, zasad ima po sedam Wimbledona i Australian Opena, šest US Opena i tri Roland Garrosa.

Navratilova: Serena kao doma

- Zapravo, nisam razmišljala o broju Grand Slam naslova jer i nije najvažnije hoću li osvojiti 23, 24 ili 25 naslova. Važnije od toga je da na terenu dam najviše što mogu. A bez obzira na to koliko ću na kraju imati Grand Slam naslova ja sam zadovoljna svojom karijerom - rekla je Serena koja je u karijeri ukupno osvojila 72 turnira.

Amerikanka na taj način želi smanjiti pritisak na sebe jer u prethodna dva pokušaja (lanjski finale Wimbledona izgubila je od Kerber, a lanjski US Open od Osake) nije uspjela doći do 24. trofeja.

- Ipak, Sereni leži trava, središnji stadion u Wimbledonu njezin je drugi dom. Halep bi joj mogla biti lakša suparnica, ali sve će ovisiti o Sereni - ističe Martina Navratilova.

Ako Williams pobijedi, doći će u ponedjeljak na osmo mjesto WTA liste (+2). U slučaju pak Simonine pobjede, Rumunjka će stići na četvrtu poziciju (+3). Prva tri mjesta ostaju neupitna: prva je Australka Barty, druga Japanka Osaka a treća Karolina Pliškova.

Komentara 1

ĆI
ćirko
14:12 13.07.2019.

Da malu Mo nije nemac povredio imala bi najjaci rezultat u zenskoj konkutenciki

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije