Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROFIT Serena je igračica s najvećom zaradom u povijesti ženskog sporta

Serena pobjedom došla već do 23. milijunčića

01.02.2009.
u 09:57

Ispričavam se zbog svog nastupa, no Serena je jednostavno bila - predobra. Osjećala sam se poput skupljačice loptica - rekla je Ruskinja Dinara Safina nakon jučerašnjeg poraza u finalu Australian Opena.

Neparne godine
Serena Williams u velikom je stilu - 6:0, 6:3 za svega 59 minuta - projurila do svog četvrtog slavlja u Melbourneu (2003., 2005., 2007., 2009.) i došla do ukupno 10. Grand Slam naslova. Kao sedma u povijesti kojoj je to pošlo za rukom.

I što je još važnije, izašla je kao pobjednica u izravnom susretu za naslov prve tenisačice svijeta, što je prvi put postala u srpnju 2002. godine. Ne računajući predaje igračica zbog bolesti ili ozljeda, bila je to najuvjerljivija pobjeda u ženskom finalu u Melbourneu još od 1962. kada je Margaret Smith pobijedila Jan Lehane sa 6:0, 6:2.

Serena je peta igračica u povijesti koje je osvojila četiri ili više Australian Opena, a ujedno je postala i igračica s najvećom zaradom u povijesti ženskog sporta. Naime, s 1,3 milijuna dolara, kolika je nagrada za naslov, njezina zarada od turnira tijekom dosadašnje karijere popela se na čak 23,5 milijuna dolara.

- Osvojila sam lani US Open, sada i Australian Open. Cilj mi je ponovo osvojiti Serena Slam (četiri Grand Slam turnira zaredom), ono što mi je uspjelo 2002. i 2003. godine. No, uz sve ostale odlične tenisačice, neće mi biti lako - zaključila je Serena.

Tomljanović najbolja
Na pobjedničku listu ovogodišnjeg turnira upisala se i jedna Hrvatica - Ajla Tomljanović, kći bivšeg rukometnog reprezentativca Ratka Tomljanovića. Osvojila je juniorski turnir igrajući u paru s Amerikankom McHale pobjedom nad srpsko-poljskom kombinacijom Krunić - Zaniewska sa 6:1, 2:6, 10:4.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije