Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SESTRE WILLIAMS SLAVILE

Serena 23 minute radila za jedan jedini gem

Serena Williams
AFP
23.01.2010.
u 10:04

S uspjehom su svoj posao u 3. kolu Australian Opena odradile sestre Williams. Obje su slavile u dva seta, no ne bez muke.

Braniteljica naslova Serena odigrala je briljantnih uvodnih petnaest minuta meča. Vodila je 5-0, suparnici Carli Suarez Navarro u tim je trenucima prepustila samo šest poena, nije napravila niti jednu neprisiljenu pogrešku, a potom je - neobjašnjivo stala.

Čak 13 izjednačenja, devet neprisiljenih pogrešaka i šest spašenih break-lopti trebale su joj da zadrži servis u gemu koji je trajao 23 minute, osam više od dotadašnjeg dijela meča. Nakon što je napokon osvojila prvi set, u drugom je s 6-3 okončala meč.

- Ovo je bez sumnje bio moj najteže osvojeni set s rezultatom 6-0 - rekla je Serena koja će u nastavku turnira snage odmjeriti sa Samanthom Stosur koja je s 6-4, 6-1 bila bolja od Talijanke Alberte Brianti.

Kako joj paše igra Agnieszke Radwanske još je jednom dokazala Francesca Schiavone, sedamnaesta nositeljica turnira u Melbourne Parku. Rezultatski lakih 6-2, 6-2 protiv desete nositeljice za proboj u četvrto kolo označile su i izjednačavanje njenog najboljeg plasmana kada je u pitanju prvi Grand Slam turnir sezone. Inače, bio je ovo četvrti međusobni ogled tih tenisačica i četvrta pobjeda Talijanke kojoj sada slijedi ogled protiv starije sestre Williams, Venus.

Šesta je nositeljica sa 6-1, 7-6(4) izbacila iz turnira domaću predstavnicu Casey Dellacquu.

Osminu finala izborile su još Vjera Zvonarjeva, Viktorija Azarenka i Na Li.

Australian Open, tenisačice, 3. kolo:

Stosur (13) – Brianti 6-4, 6-1

V. Williams (6) – Dellacqua 6-1, 7-6(4)

Schiavone (17) – Radwanska (10) 6-2, 6-2

S. Williams (1) – Suarez Navarro (32) 6-0, 6-3

Azarenka (7) – Garbin 6-0, 6-2

Zvonarjeva (9) – Dulko 6-1, 7-5

Li (16) – Hantuchova (22) 7-5, 3-6, 6-2

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije