Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
wbs

Sepu i Hrgoviću nove pobjede u Meksiku: Pamtit ćemo lijepe žene

Hrvoje Sep
Matija Habljak | VLM
13.04.2013.
u 11:56

Hrvatski dvojac donio je presudne bodove za ukupnu pobjedu njihove momčadi Astana Arlansa protiv domaćih Mexico Guerrerosa 3-2 u prvom polufinalnom meču WSB-a

Boksači zagrebačkog BK Leonardo Hrvoje Sep i Filip Hrgović u subotu rano ujutro po hrvatskom vremenu postigli nove pobjede u Svjetskoj boksačkoj seriji (WSB).

Hrvatski dvojac donio je presudne bodove za ukupnu pobjedu njihove momčadi Astana Arlansa protiv domaćih Mexico Guerrerosa 3-2 u prvom polufinalnom meču WSB-a. Kazahstanska momčad tako se i prije uzvratnog polufinalnog susreta, u subotu (20. travnja) u Almatiju, može početi pripremati za veliki finale WSB-a 10. i 11. svibnja u Astani.

Najbolji hrvatski poluteškaš Hrvoje Sep (ukupni učinak u WSB-u 12-5) boksao je protiv Meksikanca Isaaca Munoza (5-2) i pobijedio ga odlukom bodovnih sudaca 2-1 (49-46, 47-48, 49-46), dok je teškaš Filip Hrgović (15-3) bio još uvjerljiviji protiv Portorikanca Gerarda Miguela Bisbala (5-2), inače brončanog s Panameričkih igara, 3-0 (49-45, 49-46, 49-46).

- Lijepo vrijeme, lijepe žene i lijepe pobjede! Po tome ćemo zauvijek pamtiti Meksiko! Moram priznati da sam strahovao uoči dvoboja u Ciudad Mexicu, ali ne zbog snage suparnika, već zbog nadmorske visine od 2240 metara na koju Hrvoje i Filip nisu navikli. Imali smo problema s adaptacijom na rjeđi zrak, ali rekao sam svojim boksačima da se u ovakvim uvjetima prepoznaju šampioni. U ringu su obojica bili izvanredni i zahvaljujući njima Astana Arlansi obavili su više od polovice posla u polufinalu – rekao je trener Leonard Pijetraj, koji je kao i dosad u WSB-u vodio mečeve svojih boksača u Ciudad Mexicu.

Ono po čemu će Hrgović, Sep, ali i Pijetraj zauvijek pamtiti gostovanje u Meksiku je činjenica da se boksalo na otvorenom, pred tisućama navijača na glavnom gradskom trgu El Zocalu. Nastupati u takvom ozračju, pa još ktome s uspjehom, užitak je za svakog sportaša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije