Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRUNA DUVANČIĆ

Senzacionalna Hrvatica (18) eliminirala bivšu svjetsku prvakinju: 'San je olimpijsko postolje'

Taekwondo - 20222 World Taekwondo Roma Grand Prix (day3)
Domenico Cippitelli / ipa-agency.net
02.06.2023.
u 13:46

S obzirom na to da je s nevjerojatnom lakoćom pobijedila bivšu svjetsku prvakinju Stanković, a potom i odličnu Vijetnamku Truong, koja je netom prije eliminirala braniteljicu naslova Meksikanku Souzu, pitali smo je odakle joj toliko samopouzdanja sa samo 18 godina?

Kada upoznate posvećene mlade ljude kao što su Bruna Duvančić i Ivan Šapina, najnoviji hrvatski medaljaši na Svjetskom prvenstvu u tekvondou, čovjek ne može ne biti sretan. Jer oni doista zrače pozitivom.

A 18-godišnja splitska maturantica osvojila je svoju prvu svjetsku medalju (broncu) u težinskoj skupini (49 kg), u kojoj se svjetski proslavila jedna njezina klupska kolegica (trostruka prvakinja Europe Lucija Zaninović).

Samopouzdanje kao kuća

S obzirom na to da je s nevjerojatnom lakoćom pobijedila bivšu svjetsku prvakinju Stanković, a potom i odličnu Vijetnamku Truong, koja je netom prije eliminirala braniteljicu naslova Meksikanku Souzu, pitali smo je odakle joj toliko samopouzdanja sa samo 18 godina?

– Za to su zaslužni moji treneri i sparing-partneri. Mi u našem klubu i odrastamo tako da vjerujemo u sebe i tim koji stoji iza nas, odrastamo u uvjerenju da se sve može kada se vjeruje u sebe.

Nakupilo se vjere u rezultate teškog rada.

– Jest i zato bih htjela zahvaliti trenerima Toniju Tomasu i Veljku Lauri, sparing-partnerima, svojem timu.

Uoči samog polaska na SP radost nastupanja Bruni je pokvarila ozljeda šake njezine sestre blizanke Ivane, koja u Baku nije ni doputovala. A riječ je o djevojci koja je na prošlom Svjetskom prvenstvu bila brončana u kategoriji do 53 kilograma.

– Teško mi je palo što je nema ovdje, no to nije izazvalo nikakav poremećaj u mojoj glavi. Znam da je ona uz mene, i ja uz nju, i da ćemo jednom i zajedno pokazati koliko vrijedimo.

Je li najveći obiteljski san da njih dvije jednog dana na Svjetskom prvenstvu obje izbore medaljaško postolje?

– Naravno. A sanjamo i olimpijsko postolje. Za to radimo i svako se jutro s tim ciljem budimo. Mi to, sa svojim timom, želimo ostvariti.

Ima li većeg gušta u sportu nego imati sestru blizanku koja se bavi istim sportom i koja je jednako kvalitetna?

– Da, to je doista veliko zadovoljstvo. Jedna drugoj smo motivacija i guramo jedna drugu do krajnjih granica. To je baš ljubav koju se ne može opisati. Mi smo po cijele dane skupa, osim kada smo u školi.

GALERIJA Olimpijska pobjednica Matea Jelić izborila prvu svjetsku medalju

Taekwondo - 20222 World Taekwondo Roma Grand Prix (day3)
1/8

A današnje maturantice razdvojila je odluka oko srednjih škola.

– U osnovnoj školi išle smo u isti razred i sjedile u klupi, ali razdvojile smo se nakon upisa u srednju školu. Ona se odlučila školovati za dentalnog tehničara, a ja sam upisala Opću gimnaziju “Marko Marulić” i sljedeći korak mi je studij kineziologije.

A Brunin reprezentativni kolega Ivan Šapina po tko zna koji put pokazao je da ima čelične živce. A njegov radni dan, onaj u kojem je dospio do finala SP-a i osvojio srebro, imao je nekoliko trilerskih završnica.

– Nakon lakše predstave u prvom kolu, tri sljedeće borbe dobio sam u tri runde, što dovoljno govori koliko je bilo teško. Išao sam do kraja, izvukao maksimum, no u finalu protiv Korejca ipak nije išlo.

VEZANI ČLANCI:

Ivan od čeličnih pluća

A Ivanova silina bila je zapažena i sa strane pa mu je jedan od egipatskih trenera komplimentirao ovako:

– Ti si sve svoje protivnike umarao. Išao si stalno naprijed, a oni su “umirali”.

Dakle, valja nam pohvaliti i sustav treninga u Marjanu.

– Tijekom dvotjednih završnih priprema imali smo po četiri treninga dnevno.

Premda ga je finalni poraz od Kanga zabolio, već sutradan uživao je u dometu karijere. Koliko ovaj finale SP-a znači u bodovnoj utrci za OI u Parizu?

– U predolimpijskoj godini SP donosi najviše bodova i ja vjerujem da ću ostati među tri najbolje plasirana na olimpijskoj rang-listi.

Najvažnije je biti među najboljih šest za izravan plasman.

Kao i sve svoje dosadašnje medalje, europsko zlato i broncu te svjetsku broncu, i ovo je odličje Ivan posvetio posebnoj osobi koja za njega navija zajedno s anđelima.

– I ovaj uspjeh posvetio sam ocu, obitelji pa tako i mom tetku koji sada najviše treba podršku.

Kazao je to Ivan s knedlom u grlu pa nam je bila jasna težina ove poruke.

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
20:02 02.06.2023.

Bravo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije