Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamov vratar

Šemper uoči Lyona: Nikad se nisam bojao, neću ni sada

Adrian Šemper
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/6
14.09.2016.
u 10:05

-– Eduardo me iznad svega naučio kako biti pravi profesionalac, kako živjeti za sport i kako se ponašati kao sportaš. Ali i puno golmanskih stvari - kaže Šemper

Dinamo danas u Lyonu (20.45 sati) igra utakmicu prvog kola Lige prvaka. Plavi su otišli tražiti dobar rezultat na startu ovog elitnog klupskog nogometnog natjecanja.

Kad bi ostali čiste mreže, već bi napravili veliki posao. A da mreža ostane čista, pokušat će se potruditi Adrian Šemper, 18-godišnji prvi vratar Dinama koji je ‘plavu jedinicu’ (doduše, nosi broj 98) naslijedio od iskusnog Eduarda.

Jeste li platili piće kad ste čuli da Portugalac odlazi, a vama se približila prilika da stanete na gol?

– Ha-ha, nisam. Samo smo se pozdravili, jedan drugome poželjeli sreću. Ali i dalje smo u kontaktu, čujemo se prilično često – kazao je Šemper.

Jaki smo u glavama

Jeste li zatražili kakav savjet?

– Nisam u zadnje vrijeme, dok je bio ovdje, dovoljno mi ih je dao.

Kakvih?

– Svakakvih, ali iznad svega me naučio kako biti pravi profesionalac, kako živjeti za sport i kako se ponašati kao sportaš. Ali i puno golmanskih stvari.

Kako je biti prvi vratar Dinama?

– Odlično, pa o tome sam sanjao cijeli život.

Nedavno smo razgovarali s Marijanom Vlakom, legendarnim golmanom Dinama, a danas pomoćnikom Zlatka Kranjčara. Kazao je da nemate nedostatka, osim što biste trebali imati više komunikacije sa suigračima, podviknuti na zadnju liniju...

– Doći će i to, to se uglavnom stječe iskustvom.

Otkako ste na vratima prve momčadi, niste izgubili, sve do subote i Osijeka.

– Svi smo bili tužni zbog toga, ali imamo gust raspored, već je danas nova utakmica i nema mjesta za negativne misli, treba ostati pozitivan. A u sportu se poraz uvijek može dogoditi. Bilo je tuge u svlačionici, ali već je sada sve u redu.

Možda je taj poraz došao i u dobro vrijeme da se momčad trgne.

– A ne, nijedan poraz nije došao na vrijeme niti je dobrodošao koliko god je riječ o sportu.

Što se zapravo dogodilo protiv Osijeka?

– Oni su se dobro posložili, rano su zabili pa se povukli, mi svoje prilike nismo iskoristili. Jednostavno se dogodi takva utakmica.

Pred vama je užasno težak mjesec, sve je počelo s Osijekom, dakle loše, a slijede Lyon, Rijeka, kup, Lokomotiva, Juventus, Hajduk. Može li taj poraz od Osijeka utjecati na vaše samopouzdanje?

– Ma neće nas ništa poremetiti, svi smo jaki u glavi, sve to što nas čeka možemo mi dobro prebroditi. Prvi je na redu Lyon i veseli nas, željeli smo tu Ligu prvaka, meni je i to bio san.

Neka Junior bude kao Gomis

Je li vas strah uoči tog europskog debija?

– Nikad me nije strah, možda bude nekakve pozitivne treme pred utakmicu, ali nikad se nisam bojao, neću ni sada.

Jeste li proučavali Lyon, njihove napadače?

– Jesam, gledao sam nekoliko utakmica, i ovu zadnju koju su izgubili od Bordeauxa, malo gledao igrače.

Tko je najopasniji?

– Lacazette je najopasniji, ali koliko smo čuli, obnovio je ozljedu i neće igrati protiv nas.

On je igrao i kad je Dinamo od Lyona dobio sedam komada u Maksimiru, srećom da ga nema, a nema više ni Gomisa koji je zabio četiri pogotka. No sad Dinamo ima svog ‘Gomisa’, barem po frizuri, ne bi bilo loše da Junior Fernandes i igrački, realizatorski bude kao Gomis.

– O da, neka on zabije tamo. Ma samo da ostvarimo pozitivan rezultat, da napravimo sve što možemo i da poslije utakmice znamo da smo sve napravili – zaključio je Šemper.

Komentara 3

MN
Mnd7779
11:14 14.09.2016.

Ni pomišljat na to, idemo odigrat hrabro muški Hrvatski. . Sretno Dinamo. Idemoooo.

NE
Nemanadimak
13:24 14.09.2016.

novinar je dno. cijelo vrijeme podbada. nije mi jasno sto ne moze pozitivno da pristupi temi i pozitivno da utjece na mladog nogometasa. jos jedan primjer da su novinari dno dna.

MA
majeltomoguce
11:13 14.09.2016.

Svaka čast dečku, ali Livaković je zaslužio biti sada prvi golman Dinama! Ima više iskustva i branio je izvanredno. Ovako gurati dječaka na lavove je veliko kockanje. A nakon svega će se Livaković naljutiti i otiči ili ostati i stagnirati. Mislite da će dječak od 18 godina imati i dalje samopouzdanja ako Dinamo primi 20 golova u ovih 6 utakmica i ako npr. 6, 7 bude na njegovoj duši? Ne znam koliko je mentalno jak, ali Livaković je stariji i trenutno bolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije