Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AZIJSKO PRVENSTVO

Šegrtov Tadžikistan ispao

AFC Asian Cup - Quarter Final - Tajikistan v Jordan
Foto: IBRAHEEM AL OMARI/REUTERS
1/5
02.02.2024.
u 14:31

Unatoč porazu od Jordana (0:1), izbornik Šegrt i njegovi igrači nacionalni su heroji u Tadžikistanu, gdje im se sprema spektakularan doček

Završena je bajka nogometne reprezentacije Tadžikistana i hrvatskoga stručnjaka Petra Šegrta na Azijskom prvenstvu u Kataru. Reprezentacija Jordana svladala je Šegrtov Tadžikistan u četvrtfinalu u Dohi, na stadionu Ahmad bin Ali, s 1:0, a pogodak odluke bio je autogol tadžikistanskoga igrača Hanonova u 66. minuti. Nesretni Hanonov skrenuo je loptu u vlastitu mrežu nakon šuta glavom jordanskog igrača.

Unatoč porazu, osebujni, temperamentni izbornik Šegrt i njegovi reprezentativci novi su nacionalni heroji u Tadžikistanu, gdje im se za vikend u glavnom gradu Dušanbeu sprema spektakularan doček. Tadžikistan je tek 106. reprezentacija na Fifinoj ljestvici, a bila je najveće otkriće Azijskog prvenstva: kao debitant plasirala se među osam najboljih selekcija. Njihov igrački kadar s 26 imena ima tržišnu vrijednost od samo 7.5 milijuna eura!

VEZANI ČLANCI:

Đurđevčaninu Šegrtu Tadžikistan je četvrta nacionalna momčad koju vodi, nakon Gruzije (2008.). Afganistana (2015.-2017.) i Maldiva (2018.-2020.), u 24 nastupa ima 11 pobjeda, sedam remija i šest poraza.

VIDEO Vatreni je postao najveći parazit u nogometu – ne trenira, uzima novac i smije se u lice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije