Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA OD BORBE

Šef UFC-a: Stipe Miočić je jako uzrujan, ali nisam ga želio poniziti

Stipe Miočić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/6
26.10.2023.
u 19:29

- Stipe je očekivano jako uzrujan. Prošao je kamp, uložio novac... Da, uzrujan je. Ipak, zašto bi htio ijednu drugu borbu osim ove s Jonesom koja mu može donijeti pojas? Stipe Miočić da se bori za privremeni pojas? Ne.

Američki borac hrvatskih korijena Stipe Miočić se nakon više od dvije i pol godine pauze trebao 11. studenog vratiti u oktogon u meču za UFC-ov naslov teške kategorije protiv prvaka Jona Jonesa. No borba je otkazana nakon što je Jones na treningu ozlijedio rame, te mora na operaciju, piše Croring.

Glavni meč UFC 295 priredbe bit će za naslov u poluteškoj kategoriji između Jirija Prochazke i Alexa Pereire, dok će se u sunaslovnoj borbi obračunati Sergej Pavlovič i Tom Aspinall u dvoboju za pojas privremenog prvaka teške divizije.

Miočić je tako ostao bez nastupa, a dodatno obrazloženje je dao UFC-ov predsjednik Dana White.

– Stipe se ne bori za pojas privremenog prvaka. Najveći teškaš svih vremena trebao se boriti protiv najboljeg MMA borca u povijesti. To je trebala biti borba za nasljeđe – rekao je dana White i dodao:

– Tražiti Miočića da se bori za privremeni naslov bilo bi nepošteno prema njemu. Nisam ga mogao poniziti i ponuditi mu borbu za privremeni pojas. To je trebala biti borba dviju legendi, nešto što bi ostalo za naslijeđe. Navijači su željeli gledati taj okršaj, kao i ja, a i obojica su to tražili.

- Stipe je očekivano jako uzrujan. Prošao je kamp, uložio novac... Da, uzrujan je. Ipak, zašto bi htio ijednu drugu borbu osim ove s Jonesom koja mu može donijeti pojas? Stipe Miočić da se bori za privremeni pojas? Ne. Ima pravo i razloga biti uzrujan, ali to je takva situacija jednostavno. Ne možete nikoga kriviti.

Šef najveće svjetske MMA organizacije otkriva kako je Jones bio na preglede i prve informacije nisu baš dobre.

– Mislio je da se radi o lakšoj ozljedi, ali čini se da je nešto ozbiljnije – prisnažio je Dana White.

 
Ključne riječi

Komentara 1

HA
Harakan
10:00 27.10.2023.

Dana je pun BS-a nikad ga nije volio jer Stipe u primeu pokazivao da pobjeđuje kao od šale i još imati stalni posao a ne biti samo član UFC-a za njegov mentalni sklop to je bilo previše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije