Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko je bolji

Schild se ne može uspoređivati s Janicom Kostelić

Marlies Schild (1)
Pixsell
05.01.2012.
u 14:02

– Schild je velika skijašica, no Janica je fenomen. Čudesni su njezini dosezi – kaže Patrick Lang.

Mnogi se ovih dana bave usporedbama između četverostruke sljemenske pobjednice Marlies Schild i Janice Kostelić. Brojke će reći da zaručnica Benjamina Raicha ima 32 slalomske pobjede, a Janica 20. No, Janica je daleko svestranija pa ima pobjede u svih pet disciplina Svjetskog kupa, a Schild samo u tri (po jednu pobjedu u veleslalomu i kombinaciji).

Schild ima više pobjeda u Svjetskom kupu (34-30), no Janica je daleko uspješnija na najvećim natjecanjima – ima pet zlata sa svjetskog prvenstva i četiri s olimpijskih igara. Austrijanka ima samo jedno svjetsko zlato (2011., slalom) i nijedno olimpijsko.

Premda Janica ne skija već šestu godinu, Schild je starija od nje sedam mjeseci. I ona je prošla pakao ozljeda, pogotovo u mlađim danima kada je bila zaljubljena u brze discipline. No, pet operacija koljena do 19. godine otjerale su je iz skijaške formule jedan pa sada vozi samo tehničke discipline i tek ponekad kombinacije.

S obzirom na blistav start sezone (pet dominantnih pobjeda u pet slaloma), Marlies je, priznaje, jako zainteresirana za rušenje rekorda Janice Kostelić i Vreni Schneider od osam slalomskih pobjeda u nizu.

– Janica i Schild se ne mogu uspoređivati. Jedna je velika skijašica, a druga je fenomen. Doći iz Austrije i biti izvrsna poput Schild je nešto očekivano, no postići sve to što je Janica postigla iz Hrvatske, to je nevjerojatno. I Vreni Schneider je još uvijek veća skijašica od Schild – ističe najpoznatiji skijaški novinar Patrick Lang, sin osnivača Svjetskog kupa Sergea Langa.

Što sama Schild kaže o Janici Kostelić. Po čemu se razlikuju, osim po dosezima?

– Ona je skijala vrlo glatko, bez tehničkih pogrešaka. Ja sam agresivnija od nje. Ona je bila psihološki vrlo stabilna, a sada to i meni polazi za rukom. Dok je skijala, bile smo konkurentice. Baš u Zagrebu uspjela sam je pobijediti, no puno puta sam bila iza nje.

Janica je pobijedila Marlies u Torinu, u olimpijskoj kombinaciji, a zlato je ispred nje osvojila i tri godine prije (2003.) na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu.

Ključne riječi

Komentara 5

KA
kajinx
16:17 05.01.2012.

Dajte još uporedite osvojeni broj kristalnih globusa, te broj bodova skupljenih po godinama.

KA
kajinx
16:25 05.01.2012.

Ustvari, Janica je izjavila da samo Schild zna skijati slalom.

OB
-obrisani-
09:09 06.01.2012.

Schild se ne može uspoređivati s Janicom Kostelić a ova opljačkana Hrvatska se nemre uspoređivati sa europskom Slovenijom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije