Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duboko žale

Saudijci se ispričali zbog ponašanja svojih igrača za vrijeme minute šutnje

Australija - Saudijska Arabija
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
09.06.2017.
u 12:15

Igrači nisu imali namjeru iskazati nepoštovanje na žrtve, niti svojim ponašanjem uznemiriti njihove obitelji niti bilo kojeg pojedinca. Nogometni savez Saudijske Arabije osuđuje svaki čin terorizma i ekstremizma - navodi se u priopćenju

Nogometni savez Saudijske Arabije ispričao se zbog ponašanja svojih reprezentativaca koji su uoči utakmice protiv Australije odbili sudjelovati u minuti šutnje za poginule u nedavnom terorističkom napadu u Londonu.

U posljednjem terorističkom napadu u Londonu poginulo je osam osoba među kojima i dvoje Australaca. 

Prije početka utakmice australski nogometaši su se okupili na sredini terena i stali jedan uz drugog zagrljeni kako bi odali počast stradalim sunarodnjakinjama, no njihovi suparnici su nastavili trčkarati i međusobno se dodavati, ne pokazujući ni najmanju namjeru da se priključe minuti šutnje.

 

Nogometni savez Saudijske Arabije objavio je kako "duboko žali i ispričava se za uvredu".

- Igrači nisu imali namjeru iskazati nepoštovanje na žrtve, niti svojim ponašanjem uznemiriti njihove obitelji niti bilo kojeg pojedinca. Nogometni savez Saudijske Arabije osuđuje svaki čin terorizma i ekstremizma - navodi se u priopćenju.

Australija je pobijedila 3:2 izjednačivši se na ljestvici skupine s Japanom i Saudijskom Arabijom, dva kola prije kraja. Sve tri ekipe imaju po 16 bodova. Prve dvije reprezentacije će izboriti izravan plasman na SP u Rusiji 2018. dok trećeplasirana ekipa seli u dodatne kvalifikacije.

 

Komentara 5

MA
Majur
15:27 09.06.2017.

Jasno i vidljivo su svima koji se ćoravima prave pokazali igrači(instrukcije su došle odozgo )što misle o žrtvama.....odvratno ponašanje....Da vidimo hoće li uopće biti kakve reakcije Fife....Ajde trumpić,još za 135milijardi prodaj oružje S.Arabiji....predvodnici borbe protiv terorizma....

MU
mudrost
13:19 09.06.2017.

Da su to uradili Rusi ili Hrvati? Što bi bilo?

HE
herc7
16:05 09.06.2017.

to su ista gvna ko i oni sa nozevima, divljaci i priglup zatucan narod. Snhima netreba imat posla uopce. Pa nek sam naj veci rasist na svijetu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije