Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saša Bjelanović:

Hajduku sam na raspolaganju i vjerujem da će sve biti u redu

Saša Bjelanović
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
25.04.2016.
u 20:30

'Sve je nekako u zraku, najradije ne bih pričao o tome dok sve ne postane službeno. Tu sam, Hajduku na raspolaganju, skoro cijelu godinu.'

Taj 20. rujan 2001. pamtit će se kao najveći dan varaždinskog nogometa, na Villa Parku u Birminghamu maleni Varteks je s 3:2 svladao slavnu Aston Villu u 1. pretkolu Uefina kupa. Tada je za Aston Villu igrao David Ginola, braanio je Peter Schemiechel, a ključni čovjek u pobjedi Varteksa bio je Saša Bjelanović. Imao je 22 godine, zabio je prvi i treći gol, pogodio u 88. minuti za veličanstvenu pobjedu. Igrali su Mađarić, Granić, Kristić, Režić, Sabolčki, Kastel, Mukaj, Hrman, Mumlek, Karić i Bajelanović, bila je to zlatna varaždinska generacija.

A Bjelanović je nakon dvije briljantne sezone u Varteksu, prije toga imao je neuspješnu epizodu u Dinamu u koji je stigao iz Zadra, otišao u Como. Zanimljivo, nakon što u Comu nije bio zadovoljan minutažom, silno su ga željeli Aston Villa i West Ham.

Još nisam potvrđen

Karijera mu se temeljila na Italiji u kojoj je igrao za Como, Chievo, Lesse, Ascoli, Torino, Vicenzu, Atalantu, Veronu, Varese, Messinu i na kraju karijere, prošlog ljeta, nosio je dres Pordenonena. U Hrvatskoj je još igrao za Istru, a u dva navrata bio je u rumunjskom Cluju. Ukupno je do oproštaja od nogometa ostvario 21 prelazak iz kluba u klub, što je svojevrsni rekord. Danas je Bjelanović 37-godišnji nogometni umirovljenik, vezan za Hajduk. Trener Hajduka Damir Burić obznanio je da će Bjelanović biti šef skauta “bijelih”, ali to još uvijek nije potvrđeno.

– Sve je nekako u zraku, najradije ne bih pričao o tome dok sve ne postane službeno. Tu sam, Hajduku na raspolaganju, skoro cijelu godinu. Neke stvari su se sad dogodilo na brzinu pa se sve malo usporilo, ali vjerujem da će biti u redu – kaže nam Bjelanovć.

Iza bogate igračke karijere u kojoj je nosio dres i A reprezentacije Bjelanoviću je ostalo puno kontakata, veza, prijateljstva... Sve to kani staviti na raspolaganje Hajduku. Mlad je i neiskusan što se tiče funkcionarskog posla, ali zna što želi.

– Ostat ću u nogometu, želim biti menadžer ili sportski direktor – kazivao je Bjelanović prošlog ljeta.

Tada mu se javio bivši Hajdukov sportski direktor Goran Vučević. Bivši igrač brojnih talijanskih klubova jasno je kazao Vučeviću da želi završiti tečajeve u Italiji za sportskog direktora kako bi imao svu “papirologiju”, nije se želio upuštati u avanturu. Usto, supruga mu je bila trudna pa je prije angažmana u Hajduku želio posložiti svoje obiteljske i poslovne obveze.

Bjelanovićeve talijanske veze pomogle su da u Hajduk iz Palerma dođe Julián Velázquez, zimus je sudjelovao i u dolasku Manuela Arteage. Nogometnim rječnikom to je 1:1, Velázquez se pokazao solidnim, a Arteaga je veliko razočaranje. Sada Bjelanović čeka tko će u Hajduku postati sportski direktor, tu funkciju privremeno obnaša Burić i njih dvojica najdulje surađuju oko igračkog kadra za novu sezonu. Bjelanović ima neka podcrtana imena, ali čeka izbor predsjednika uprave kako bi mogao znati s kakvim budžetom raspolaže.

Traži se novi Vučević

– Vidim se u ovom poslu, želim ga raditi, imam entuzijazma, volje i želje, vjerujem da imam i znanja – kratko će Bjelanović o čijem će angažmanu puno ovisiti tko će biti sportski direktor. To je ključni detalj bijele budućnosti. Izbor “novog Vučevića” iznimno je važan, novi šef struke morat će ustrojiti cijelu Hajdukovu stručnu križaljku.

Komentara 3

DU
Deleted user
21:03 25.04.2016.

Joj koja idila....večernjak moj prozirni.Kak vas plaćaju tak i pišete.

ED
europski dinamo
22:57 25.04.2016.

Svaki put kad Dinamo i Rijeka nabiju hajduka nema nikakvih clanak dan nakon tekme. Analiza,izjave 0 bodova. Neka,neka.. uzivancija kako ste nemocni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije