Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI TRENER JUVENTUSA

Sarri: Engleska liga je daleko ispred talijanske

Maurizio Sarri
Foto: Reuters/Pixsell
20.06.2019.
u 14:59

- Razlika u infrastrukturi je ogromna, kad sam gostovao po stadionima u Engleskoj, shvatio sam koliko loše uvjete imamo u nekim dijelovima Italije. Nadam se da ćemo što više smanjiti tu razliku u budućnosti - iskreno će Talijan.

Bivši strateg Chelseaja Maurizio Sarri predstavljen je danas u Juventusu na mjestu trenera. Podsjetimo, Sarri je rođeni Napolitanac koji je nakon polaganog napretka kroz niže razrede talijanskog nogometa došao do "svojeg" Napolija gdje je u svakoj od tri sezone oborio rekord kluba za broj bodova u Serie A. Nakon karijere u Napulju otišao je u Chelsea na godinu dana te s njima osvojio Europsku ligu, došao u finale Liga kupa te završio treći u Premiershipu.

Na predstavljanje je Sarri došao u nesvakidašnjem izdanju. Rijetko kad smo ga imali priliku vidjeti u odijelu, ali jučerašnja svečana tiskovna konferencija bila je jedna od tih posebnih prigoda. Novinari na konferenciji su odmah pitali hoće li u takvomizdanju biti i uz travnjak.

-  O tome ćemo tek razgovarati. Poznato je da nisam osoba koji voli biti u sakou i kravati. Jasno mi je da je to obveza na ovakvim događanjima, ali vidjet ćemo što će biti na terenu. Najvažnije je da me ovako starog ne pošalju golog na utakmicu - nasmijao je karizmatični Sarri sve prisutne.

Šalu na stranu, Talijan je strahovito napredovao iz godine u godinu i rezultatima na terenu je zavrijedio ovaj poziv. Mnogi su se zapitali kako će Sarrijeva filozofija "zabavnog nogometa" utjecati da pragmatične Bianconere.

- Svake sezone sam počeo s jednom formacijom, a završio s nekom posve drugom. Moj cilj je igru i formaciju utemeljiti na ideji dvojice ili trojice igrača koji mogu napraviti stvarnu razliku na terenu, prilagoditi formaciju njima kako bi maksimalno mogli izraziti svoj talent u sustavu.

Zbog njegove karijere bilo je prikladno da 60-godišnji stručnjak da svoj dojam po pitanju usporedbe za dvije najjače lige u kojima je zasad radio.

- Bit će ovo zanimljiva sezona u Serie A, pogotovo za nas trenere. Međutim, imamo jako dug put da dođemo do tog nivoa. Razlika u infrastrukturi je ogromna, kad sam gostovao po stadionima u Engleskoj, shvatio sam koliko loše uvjete imamo u nekim dijelovima Italije. Nadam se da ćemo što više smanjiti tu razliku u budućnosti - iskreno će Talijan.

Svakom treneru je san trenirati igrača poput Cristiana Ronalda, a Sarri, koji je već imao čast trenirati Edena Hazarda, sad si može pribilježiti kvačicu na osobnom popisu želja.

- U Chelseaju sam trenirao neke odlične igrače, ali još nikad nisam vodio igrača kao što je Cristiano Ronaldo. Nadam se da ću mu uspjeti pomoći oboriti još koji rekord - zaključio je najpoznatiji pušač danas u svijetu nogometa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije