Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Šarm, taktika i status najboljih u Europi: Počinje Serie A, najneizvjesnija liga Starog kontinenta

Italian football Serie A match - Juventus FC season 2020/2021 (Archives)
LiveMedia/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL
21.08.2021.
u 00:22

U Germaniji ćete, naravno, pronaći najbolje tečajeve…

Prelazni rok nije donio mnogo osmijeha na lice talijanskih nogmetnih fanatika. Financijska kriza primorala je najveće klubove Serie A da se odreknu najvećih zvijezda. Inter je ostao bez Romelua Lukakua, PSG im je oteo Archafa Hakimija, a Milanu i Gianluigija Donnarummu, dok ulaznih bombastičnih transfera praktički nije bilo…

Pogledajte sve Germanijine tečajeve za prvo kolo Serie A

Ali dijelom baš zbog toga, Serie A bi sljedeće sezone vrlo lako mogla biti najzanimljivija od svih Liga petice. Samo još Englezi imaju koliko-toliko ujednačen vrh. Pored svega, Talijani imaju i strašan motiv pokazati da nisu slučajno na nedavnom Europskom prvenstvu bili najbolji, već da je kontinentalna kruna samo dokaz da se u Serie A krije posebna nogometna inteligencija koja se mora poštovati.

Iako, nitko ne zna kako će to zaista izgledati jer skoro svi veliki klubovi su promijenili trenere. Umjesto Contea – koji nije htio raditi bez skupocjenih pojačanja – Inter je preuzeo Simone Inzaghi. Nakon propalog eksperimenta s Andreom Pirlom, na klupu Juventusa vratio se Max Allegri. Jose Mourinho je zapalio grad u kojeg vode svi putevi svojim dolaskom u Romu u koju je povukao i najskuplje pojačanje Serije A ovog ljeta – 40 milijuna eura vrijednog Tammyja Abrahama. Na drugoj strani, navijači Lazija se uzdaju u lepršav nogomet Maurizija Sarrija, a Napoli bi s Lucinaom Spallettijem mogao konačno postati prava natjecateljska momčad. Samo je Milan produžio sa Stefanom Piolijem te Atalanta s Gian Pierom Gasperinijem, a nju nikako ne bi smjeli izostaviti iz priče o kandidatima za sam vrh s obzirom na igru iz posljednjih sezona i prilično očuvan sastav.

Od vrijednih pojačanja, treba naravno istaknuti 35 milijuna eura težak transfer Manuela Locatellija iz Sassuola u Juventus. Hakan Calhanoglu je zabio nož u leđa Milanovim navijačima i prešao u Inter, a Rossoneri su doveli Fikaya Tomorija i Mikea Maignana. Ipak, Talijani će po običaju pričekati sam finiš prijelaznog roka pa da onda u panici ‘pretumbaju’ sastave – što po volji, što po nuždi.

A sve to znači samo jedno – apsolutno sve je otvoreno i moguće, i tek kad tijekom vikenda krenu utakmice moći ćemo barem malo naslutiti koliko tko može.

Sezonu u subotu s početkom 18:30 sati otvara okršaj branitelja naslova prvaka Intera protiv Genoe u kojem pobjeda domaćeg sastava ne bi smjela izostati o čemu svjedoči i tečaj na jedinicu od 1.40 u Germaniji. U istom terminu gledat ćemo i okršaj Verone Nikole Kalinića i Sassuola, dok će od 20:45 sati Atalanta na gostovanju kod Torina Ivana Jurića jurišati na pobjedu. Lazio pak u isto vrijeme gostuje kod Empolija za kojeg od ove sezone igraju Petar Stojanović i Adrian Ismajli, a na pobjedu Nebeskoplavih Germania je pripremila tečaj 1.73.

U nedjelju je na terenu Juve, čeka ga Udinese, a bez Rodriga De Paula nemaju puno razloga za optimizam pa se tako očekuje pobjeda gostiju što se vidi po tečaju u Germaniji koji iznosi 1.55. Napoli je favorit kola s tečajem 1,30 protiv povratnika u elitno društvo Venezije. Najzanimljivija utakmica vikenda mogla bi biti ona između Rome i Fiorentine, a svi će pomno pratiti poteze koje The Special One planira povući u ovom susretu. Za kraj, tu je i Milan na gostovanju kod Sampdorije koje također mnogi smatraju favoritima.

Bit će tu svega. Nogometnog šarma, puno taktike, još više mlataranja rukama, ali bit će i iznimno kvalitetnog nogometa. Za razliku od većine liga u Europi, trajat će on kolovoza do svibnja. Iako je možda Juventus za nijansu moćniji od drugih, ovdje nema izrazitih favorita.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije