Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNAŠAO SE U NOVOM KLUBU

Šarić: I ja sam čovjek na kraju! Naravno da me to brine

Dario Šarić
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
06.12.2018.
u 15:09

- Nekad si mislim 'ajde čovječe samo jedan koš'. Radim na tome da pucam bez opterećenja hoću li i trebam li pogoditi.

Dario Šarić početkom prošlog mjeseca neočekivano je iz Philadelphia 76ersa završio u Minnesota Timberwolvesima.

Za novu momčad odigrao je već 11 utakmica u  kojima prosječno zabija 10,2 poena te ima 5,4 skokova. U posljednjoj utakmici za vukove, u pobjedi 121:104 protiv Charlotte Hornetsa, Šarić je za 21 minutu zabio osam poena, dodao sedam skokova uz jednu asistenciju.

- Shvatili smo u svlačionici kada nam se trener obratio, kako nam je obrana loša i ima puno rupa. Teško je igrati na takav način, trebalo nam je više energije. Trebao nam je jedan posto više. U drugom poluvremenu smo počeli bolje igrati obranu, a kada bolje igraš obranu dečki imaju i u napadu bolje šanse i odmah je zabavnije - za Sportklub.hr je otkrio Šarić koji je dobio pitanje počne li sumnjati u sebe tijekom utakmice ako promaši nekoliko šuteva.

Foto: Reuters/Pixsell

- I ja sam čovjek na kraju. Kada promašim tri zaredom počnem se brinuti što ne valja, ali moram nastaviti igrati. Bilo to s maksimalnim učinkom ili nula od pet. To je jedini mentalitet s kojim možeš tu igrati ako želiš nekamo stići i ako ti je stalo. Inače padaš duboko.

Otkrio je Dario i kako prati svoj učinak.

- Naravno, možda drugi igrači to ne rade. Nekad si mislim 'ajde čovječe samo jedan koš'. Radim na tome da pucam bez opterećenja hoću li i trebam li pogoditi. Nego da pucam samo zbog tog šuta i te lopte. Skokovi su jako bitni u novoj eri košarke. Ako nemaš skokova u napadu jako je teško igrati. Kada imaš skokove u napadu lakše je otvoriti prilike i zabiti koš. smatram da Carl i ja to donosimo iz Philadelphije, jer to je klub s najvećim brojem skokova u NBA ligi prošle sezone. Mi smo došli sa 6,7 skokova u napadu i naravno da je tako lakše igrati i da su bolji rezultati odmah - zaključio je Šarić čije najbolje trenutke u utakmici protiv Hornetsa možete pogledati ovdje.
 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije