Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletski EP

Brončana Sara: I trener mi je rekao da ću biti “Kinder suprise”

Sara Kolak
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
10.07.2016.
u 08:12

Zbog operacije ramena nisam nastupala prošlu sezonu. Rame me više ne boli, nema straha. Želim se ustaliti na dužinama oko 62 metra... - rekla je Sara

Sara Kolak, atletičarka iz Ludbrega, osvojila je brončanu medalju na europskom prvenstvu u Amsterdamu u bacanju koplja. I to sa hicem 63,50 metara što je novi hrvatski rekord. Popravila je vlastiti iz Splita, iz ožujka ove godine, za 0,85 metara. Na tablici svih vremena u Hrvatskoj sada ima za sedam metara duži hitac od drugoplasirane Ivane Vuković.

Njezinih 63,50 je trenutno 13. hitac na svjetskoj rang listi. Ima tek 21 godinu, a osvojila je medalju u konkurenciji puno iskusnijih kopljašica. Primjerice, bila je bolja od Barbare Spotakove, 35-godišnje Čehinje koja je bila prva na olimpijskim igrama u Londonu. Bila je bolja i od aktualne svjetske prvakinje, Katharine Molitor, koja je sa 63.20 metara bila četvrta.

Mogla je Sara biti i srebra da u posljednjoj seriji Njemica Linda Stahl (30 godina) nije bacila koplje 65,25 što joj je najbolji hitac ove sezone. Zlatnu medalju osvojila je Bjeloruskinja Tatjana Haladovič (25) sa hicem 66,34 što je nacionalni rekord.

Koliko je pak iznenađenje što je Sara osvojila medalju govori podatak da na službenoj strani Europskog atletskog saveza uopće nemaju njezinu fotografiju. A objavljuju se fotografije svih osvajača medalja.

- San se ostvario, toliko puta sam vrtila ‘film’ dobrog hica iz treće serije. Iskoristila sam vjetar koji je bio dosta jak. Zadnjih pet minuta natjecanja su mi bili najteži trenuci jer prije mene su u posljednjoj seriji bacale svjetska prvakinje i svjetska rekorderka. Još imam jako puno rezerve i analizirat ću moje natjecanje sa trenerom, ali kad se dojmovi slegnu. Hoću plakati od sreće, a ne mogu. Valjda će suze doći kada se čujem sa svojim roditeljima. Sada samo čekam medalju oko vrata - rekla je Sara.

Sljedeće veliko natjecanje su olimpijske igre.

- O, da Rio je novi izazov. Gledajte, uvijek treba imati neki cilj. Ove sezone sam srušila novi hrvatski rekrod u Splitu, plasirala se na olimpijske igre, došla na europsko prvenstvo, uzela medalju. Svatka od nas 12 u finalu EP-a mogla je uzeti medalju, svaka je mogla srušiti nacionalni rekord. Meni se baš sve dobro poklopilo. Prije tog trećeg hica rekla sam sebi - pogledaj atmosferu na stadionu, gledaj kako svi navijaju, budi opuštena. I dala sam sve od sebe. I uspjelo je - priča Sara.

Zanimljivo je da Sara trenira u Sloveniji, u Novoj Gorici, a trener joj je Andrej Hajnsek, inače trener slovenske bacačice koplja Mateje Ratej koja je bila šesta.

- Prije mjesec dana trener mi je rekao da ću u Amsterdamu biti “Kinder suprise” - djevojka koja će iznenaditi. I kada sam bacila koplje 63,50 odmah sam pomislila kako je pogogodio. I nije prvi put da pogodi. Uvijek mu znam reći - treneru iz vaših usta u Božje uši - rekla je Sara koja iza sebe već ima dvije medalje, ali u mlađim dobnim skupinama. Bila je brončana na europskom i svjetskom juniorskom prvenstvu.

Komentara 2

LU
ludivarazdinec
09:02 10.07.2016.

brraavvoooooo cestitke iz Varazdina...bravoooooo

LE
leffe
11:27 10.07.2016.

Ma trebamo biti ponosni na sve naše sportaše, a pogotovo one s medaljama oko vrata i trofejima. Tako mala država, a tako puno velikih uspjeha u sportu. Lijepo je biti Hrvat za vrijeme sportskih natjecanja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije