Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bacanje koplja

Sara Kolak ljutita: Nema pritiska, samo hodam ravno

Sara Kolak
Reuters/PIXSELL
07.08.2017.
u 23:50

– Nedostajalo mi je ritma, falilo je malo kontrole. To su neke stvari koje se nadam da ću u finalu popraviti – rekla je Sara.

Sara Kolak došla je na druženje s novinarima nekako ljuta. Nije to htjela pokazati, ali se vidjelo da u njoj sve ključa. Kako i ne bi kada je u finale ušla sa skromnim hicem od 63,24 metra. Bez obzira na to što nije bacila normu za finale (op.p. 63,50 metara) bilo je jasno da je ušla u finale po rezultatu. Međutim, ona to nakon prve kvalifikacijske skupine nije željela priznati.

- Nisam u finalu dok ne završi druga skupina – rekla je odmah na početku Sara.

Što se dogodilo?

- Nedostajalo mi je ritma, falilo je malo kontrole. To su neke stvari koje se nadam da ću u finalu popraviti.

Eto, na kraju je i nesvjesno priznala da se plasirala u finale. Iz njene skupine normu su bacile tek Njemica Molitor (65,37), Kineskinja Liu (64,72) i Australka Roberts (63,70).

Andrej Hajnšek, trener Sare Kolak, rekao je dan ranije kako je dobro da je Sara u prvoj skupini jer će druga bacati koplje po puno hladnijem vremenu. Istina, kasnije je vrijeme bilo hladnije, ali su bacačice skupine B bile puno raspoloženije pa su normu prebacile kao od šale Kineskinja Lyu (67,59), Slovenka Ratej (65,64), Čehinja Špotakova (64,32) i Turkinja Tugsuz (63,87).

- Meni ništa nije smetalo što se tiče uvjeta. Bilo mi je toplo. Nisam uzrujana, ako to mislite. Pripreme za kvalifikacije bile su uobičajene. Samopouzdanje mi nije nimalo narušeno – istaknula je Sara.

Da li postoji pritisak, ipak ste ovdje došli kao olimpijska pobjednica, kopljašica s vodećim rezultatom u svijetu?

- Ne, nemam pritisak. Nitko me ne dira, nitko me ništa ne pita. To mi odgovara. Ne osjećam se kao favorit. Hodam samo ravno, ako me netko zaustavi, nasmijem se i to je to.

I kako će biti u finalu?

- Zašto da Vam lažem i pričam o finalu kada moram čekati drugu skupinu – rekla je Sara i otišla iz mix zone.

Ma znala je ona da ima rezultat za finale, samo je bila ljuta što je koplje letjelo prekratko.     

Komentara 3

Avatar daleko
daleko
10:08 08.08.2017.

Baš čitam u wikipediji kako je nano0705 osvojio bezbroj zlatnih medalja pred trgovinom u svome selu, i to u disciplini ko će više ocrniti vrhunske sportiste .:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije