Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOSTA MU MIROVINE

Santoro odlučio igrati na Australian Openu!

Fabrice Santoro
Reuters
07.01.2010.
u 17:25

Fabrice Santoro, 37-godišnji francuski tenisač, odlučio je napustiti sportsku mirovinu u koju je zakoračio prije nepuna dva mjeseca.

Još ranije je Santoro odlučio da će 2009. godina biti njegova posljednja u dugoj teniskoj karijeri, a tog plana se i držao jer je u Parizu, gdje se od tenisa oprostio i Rus Marat Safin, rekao zbogom tenisu.

No, ovog četvrtka je promijenio odluku i odlučio je nastupiti na Australian Openu, prvom Grand Slam turniru godine, koji starta 18. siječnja. Razlog je vjerojatno sljedeći: bit će to 70. uzastopni nastup Santoroa na Grand Slam turniru.

Santoro će time postati prvi tenisač u povijesti koji je zaigrao na Grand Slam turnirima u četirima uzastopnim desetljećima. Debitirao je na jednom od četiri najveća svjetska turnira 1989. godine u Roland Garossu, a na prošlogodišnjem US Openu je upisao 69. nastup na Grand Slam turnirima

Trenutačno se Santoro nalazi na 68. mjestu ATP ljestvice, a sam je priznao:

- Tenis je moj život i moja opsesija. Nakon Pariza sam i dalje bio usko vezan za tenis, nisam mogao tek tako odbaciti reket. Igrao sam neke ekshibicije, a odlučio sam se za Australian Open jer bi stvarno bilo lijepo upisati jubilarni sedamdeseti nastup u karijeri - rekao je Santoro francuskom L'Equipeu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije