Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaboravila na krizu

Sanja: Medalja je tu sad idem po A normu za London

'Gold medallist (C) Spain\'s Mercedes Peris Minguet , silver medallist Italy\'s Arianna Barbieri and bronze medallist Croatia\'s Sanja Jovanovic (R) pose on the podium after they competed in the final
'ATTILA KISBENEDEK'
27.05.2012.
u 16:42

Ako i ne ispuni A normu Sanja Jovanović će otići na OI u Londonu, jer svaka zemlja ima pravo na po jednog plivača i plivačicu. Uvjet je da su nastupili na SP-u u Šangaju

Gledajući osvojene medalje, Sanja Jovanović imala je samo jednogodišnju stanku. Lani nije osvojila ništa i tako je prekinula sjani niz započet 2007. u Debrecenu kada je na EP u malim bazenima osvojila srebro na 100 i zlato na 50 metara leđno, uza svjetski rekord. No, oni koji je pažljivije prate, koji su stalno s njom, poput njezina trenera Dimitra Bobeva, znaju da je Sanjina kriza rezultata potrajala malo dulje.

Rezultat s kojim je u Debrecenu osvojila srebro na 50 metara (ovaj put u 50-metarskom bazenu) 28.31, njezino je najbolje vrijeme u posljednje tri godine. 

- Prilično dugo razdoblje bez rezultata, pa i bez medalje, mora ostaviti traga, pa je Sanja plivala pod pritiskom. Da toga nije bilo, Sanja bi u Debrecenu osvojila zlato. No, daleko od toga da sam nezadovoljan - ističe Bobev. 

E, sad, u te tri godine, dogodilo se svašta, Sanja je bila na velikim iskušenjima, ali ništa je nije moglo slomiti. Najviše ju je pogodila smrt majke Marije (30. ožujka 2010.), za koju je bila jako vezana. Zbog toga je otkazala nastup na EP-u u Budimpešti. Sanja godinama sanja o olimpijskoj medalji, a majka joj je - i zato da joj odagna crne misli - govorila da će s njom na Olimpijske igre u London.

To majka nije dočekala, ali tim veći je Sanjin motiv da nastupi na OI. U studenome 2010. pojavili su se problemi sa štitnjačom, a u siječnju 2011. operirala je devijaciju septuma. U travnju 2011. prešla je iz Juga u Primorje. No, njezina najjsjajnija medalja u velikim bazenima je tu i Sanja se sad okreće glavnom cilju sezone - nastupu na Olimpijskim igrama. B normu na 100 metara ima, ali od A norme (1:00.82) prilično je daleko.

Barem tako ispada kad se pogleda njezin rezultat u toj disciplini u Debrecenu. Bila je 13. s rezultatom 1:02.47.

- Neće biti lako dostići A normu, ali neću odustati. Imam još mitinge u Kranju i Zagrebu, na treninzima sam negdje oko 1:01, pa mi se možda posreći da isplivam i A normu - kaže Sanja.

No, ako i ne ispuni A normu, Sanja ima velike izglede da ode u London. Sustav plivačkih kvalifikacija za OI prilično je kompliciran, norme su postavljene jako visoko jer MOO ne želi u Londonu više od 900 plivača. Zasad je A normu ispunilo oko 400 plivača, a sljedeći kriterij bit če taj da će svaka zemlja imati pravo na po jednog plivača i plivačicu, a uvjet je da su nastupili na SP-u u Šangaju. Taj uvjet zadovoljavaju Sanja Jovanović i Mario Todorović (ali ne i Duje Draganja), pa su oni najbliži Londonu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije