Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Sandrin trener spravlja čudesne napitke

- Ne, nema tu dopinga. Svi su moji sportaši potpuno čisti, ističe trener najbolje europske bacačice diska.
03. kolovoza 2010. u 08:30 1 komentara 18 prikaza
'Croatia\'s Sandra Perkovic (L)  celebrates her victory with her coach after the women\'s discus throw final at the 2010 European Athletics Championships at the Olympic Stadium in Barcelona on July 28
Foto: 'JOSE JORDAN'

Iza zlatnih medalja Sandre Perković i Blanke Vlašić kriju se dvojica sjajnih trenera, vrhunskih stručnjaka. Jedan je bivši kuglač, a drugi bivši desetobojac – Ivan Ivančić i Joško Vlašić.

Nijedan od njih ne može se pohvaliti medaljama s najvećih atletskih natjecanja, izuzmemo li Mediteranske igre i nekadašnje Balkanske igre, dok su bili aktivni sportaši. Joško Vlašić je uz Blanku od njezinih sportskih početaka.

Trenirao i Vujčića

U vrijeme kada nije bilo sponzora i dvorane, Joško se snalazio na sto načina. Čak je i sam izrađivao neke sprave za vježbanje snage. Joško Vlašić je majstor kako napraviti program priprema. Sjajan je stručnjak i za kondiciju, pa je svojedobno pomagao košarkašima Splita, a dugo je pojedinačno radio i s Nikolom Vujčićem, hrvatskim košarkaškim reprezentativcem. Čak je jedno vrijeme boravio i u Tel Avivu dok je Vujčić igrao za Makabi.

Obojica trenera veliki su perfekcionisti i plan rada mora biti napravljen do najsitnijih pojedinosti. Zanimljivo je da Joško s Blankom ide samo na najveća natjecanja – olimpijske igre te svjetska i europska prvenstva, dok na sve ostale mitinge s njom ide samo trener Bojan Marinović.

Ivan Ivančić je osebujna figura. Uvijek je bio zadužen za bacačke discipline. Stvorio je vrhunske atletičar(k)e u juniorskoj dobi koji su osvajali europske i svjetske medalje.

Nedokučive metode

S velikim uspjehom radio je s Ivanom Brkljačić, Edisom Elkasevićem, Valentinom Sršom, a danas je glavni trener Sandre Perković. Poznat je po tome što mu je trening kao dobar dan. Na stadionu provodi cijele dane, čak u prostorijama AK Dinama Zrinjevca ima svoj ležaj kako ne bi gubio puno vremena na put od treninga i nazad.

– Trenutačno radim samo sa Sandrom. Vidio sam da mi rad s većom skupinom atletičara zasad ne odgovara. Pomoći ću ja i drugima, ali Sandra mi je sada prioritet. Ona je prva koja nakon juniorskog staža nije otišla u Ameriku – rekao je Ivan Ivančić.

Njegove su metode rada teško dokučive. Jedna od bitnijih stvari je što sam priprema napitke za svoje štićenike. Riječ je o vitaminskim koktelima čiji sadržaj samo on zna.

– Nema tu dopinga. Svi su moji sportaši potpuno čisti – ističe Ivančić.

ZATVOR ZA ZLODUHE?
Otkrivena tajna 'Paklenog zdenca': Speleolozi se spustili u jamu koju od straha izbjegavaju mještani
Ljetopis na kotačima
Nezaboravno ljeto
Ljetopis na kotačima: Sve lampice svjetlile su crveno, ali riskirali su i naposljetku dobili nezaboravno iskustvo