Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EDIS ELKASEVIĆ

Sandrin dečko: Ona je glavna u vezi, a ja na bacalištu diska

'27.05.2013., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic docekao je Sandru Perkovic u zracnoj luci Zagreb, koja se vratila s mitinga dijamantne lige u New Yorku.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
13.08.2013.
u 10:00

– Reći ću samo da Sandra voli biti glavna, ali na bacalištu diska sam ja šef, moja je posljednja – kaže Edis.

Edis Elkasević prvi put je javno progovorio otkako je preuzeo trenersku skrb o Sandri Perković. Svjetsko zlato u Moskvi bio je više nego dobar razlog da kaže koju riječ.

Preko 65 m od prve

– Rekao sam da ću govoriti nakon što Sandra baci dalje od 70 metara – pokušao je ponovo izbjeći razgovor.

Neće ići, i svjetsko zlato je djelo vaših ruku.

– Dobro, taktika je bila da odmah u prvom hicu baci dalje od 65 metara. Bilo je i malo duže. U tom trenutku imali smo mirnoću potrebnu za ostale serije jer je ta dužina bila nedohvatljiva suparnicama. Još su bila četiri hica preko 67 metara, ali mi je žao što Sandra nije bacila dalje od 70 metara jer je bila spremna za to – rekao je Edis.

Iznenadila ga je Francuskinja Robert-Michon koja je osvojila srebro.  

– Cijele godine Francuskinja nije mogla baciti dalje od 62 metra. Najviše sam se bojao Kubanke Barrios, dok sam znao da Müller neće moći jer se još nije oporavila od ozljede – rekao je.

Zar se vi nekoga bojite?

– Ha-ha. Kod diska nikad ne znate, jedna mala pogreška može puno toga poremetiti.

Jeste li se uplašili kada se Sandra dan prije kvalifikacija ukočila?

– O, da. Kada smo se s treninga vratili u hotel, legla je i nije se micala. Bolovi su bili prejaki. Rekao sam joj da pokuša spavati pa ćemo vidjeti kako će se leđa ponašati. Jasno, puno nam je pomogao fizioterapeut Goran Čelam. Na kraju je sve dobro završilo – rekao je Edis.

Sandra i Edis su u vezi, no o tome Edis nije želio govoriti:

– Reći ću samo da Sandra voli biti glavna, ali na bacalištu diska sam ja šef, moja je posljednja.

Sljedeće natjecanje je miting u Zagrebu 3. rujna.  

– Nadam se da će ove godine doći puno više ljudi nego prošle. Sandra kao olimpijska i svjetska prvakinja zaslužuje pune tribine – istaknuo je Edis.

Prva godina suradnje sa Sandrom i odmah svjetsko zlato.

– To je velika stvar za mene mladog i neiskusnog trenera početnika – rekao je dvosmisleno, misleći pritom na sve one zle jezike koji nisu puno očekivali od tog dvojca.

Napasti svjetski rekord

– Za 10 godina bit ću u najboljim trenerskim godinama i ako Bog da onda ćemo napasti i svjetski rekord. Jer, Sandra je čudo, ima sve uvjete da baci tako daleko. Ove sezone smo na 68 metara, uskoro bismo mogli biti na 70, a onda nisu daleko ni 72, 73, 74 metra – kaže Edis.

Bio je svjetski juniorski prvak i rekorder 2002., nastupio je na OI u Ateni 2004. te na SP-u u Helsinkiju 2005. Ima zlato sa MI u Almeriji 2005.

– To je povijest, a sadašnjost je Sandra – zaključio je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije