Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA JOJ RAVNE

Sandra slavila u Rimu i posramila konkurentice! Blanka treća

Sandra Perković (1)
06.06.2013.
u 19:22

Sandra je i dalje uvjerljivo vodeća u ukupnom poretku Dijamantne lige sa 12 bodova

Mjenjaju se imena suparnica, ali Sandra ne da prvo mjesto. Nakon Dohe i New Yorka pobijedila je u bacanju diska i na trećem mitingu Dijamantne lige u Rimu. Ovoga puta ne s najboljim rezultatom sezone, ali sa rezultatom koji je za respekt - 68,25 metra. Taj hitac bio je iz druge serije. S novom pobjedom Sandra je osvojila novih 10 000 američkih dolara, ali i nova četiri boda u utrci za ukupnu pobjedu u svojoj disciplini. Sa 12 osvojenih bodova uvjerljivo vodi i već sada  može razmišljati o ukupnoj pobjedi premda su prošla tek tri mitinga. Na drugom mjestu u ukupnom redoslijedu je Zinaida Sendruite sa tri boda, a treće mjesto dijele, sa po dva boda, Barrios i Lewis-Smallwood.     

Sandra je u prvoj seriji bacila 66,24 metra, potom pobjedničkih 68,25 metara. Uslijedila su dva prijestupa, te u posljednje dvije serije 65,71 i 67.25 metara. I ponovno su, baš kao i na dva prethodna mitinga, svi Sandrini hici bili dovoljni za pobjedu. Drugo mjesto osvojila je Kubanka Yarelis Barrois sa hicem 64,41 metara, dok je treće mjesto osvojila Litvanka Zinaida Sendruite sa hicem 62,83 metara. Njemica Nadine Muller bila je prijavljena, ali se na kraju nije pojavila. Tako je jedino ostala ona koju Sandra ove sezone nije pobijedila. No, kako naša olimpijska pobjednica baca na početku sezone uopće ne treba strahovati kakav bi krajnji rezultat bio.Sandra jedino u Rimu nije uspjela nadmašili rekord mitinga kojeg drži Bugarka Cvetanka Kristova i koji iznosi 68,90 metara.

Rekord je iz 1986. godine, iz vremena kada nisu bile tako stroge doping kontrole. Nije da tu dužinu Sandra nema, ali da je recimo sredina sezone rekord bi itekako bio ugružen. Podsjetimo, najbolji Sandrin hitac je 69,11 metara. Dužina s kojom je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u Londonu prošle godine.Sljedeći nastup Sandra bi trebala imati an Mediteranskim igrama u Mersinu, a sljedeći nastup na Dijamantnoj ligi imat će u Lausanni, 4. srpnja.U skoku u dalj pobijedila je Amerikanka Brittney Reese sa skokom 6,99 metara, Samo dva centimetra manje skočila je druga Amerikanka Janay Soukup Deloach. Treća je bila Britanka Shara Proctor. I ona je skočila više od 6,90 metara - 6,91. U bacanju kugle slavio je Njemac David Storl sa hicem 20,70 metara, ispred Amerikanka Cory Martina (20,54) i Kanađana Dylana Armstronga (20,29).

Blanka preskočila 195 cm, a Šimić ostala bez sprinterica

Blanka Vlašić bila je treća preskočivši 195 centimetara. Na mitingu u New Yorku preskočila je centimetar manje i pobijedila, no ovdje su bolje od nje bile Ruskinja Čičerova i Školina koje se još uvijek pripetavaju. Naime, preskočile su 198 uz isti omjer pa sada dalje skaču jer je zbog podjele bodova nemoguće dijeliti prvo mjesto.

Druga naša visašica Ana Šimić imala je veliki peh. Navodno joj je uoči zagrijavanja netko zabunom uzeo ruksak pa je ostala bez sprinterica i morala odustati od nastupa.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije