Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANDRA PERKOVIĆ

Strah od Kubanke? Ma kakvi, respektiram je, ali ona se mora bojati mene

Sandra Perković
Foto: Reuters/PIXSELL
25.08.2015.
u 08:15

Najbolja diskašica svijeta danas bi Hrvatskoj mogla donijeti zlatnu medalju na SP-u

Dok su u Hrvatskoj većinom još svi spavali, Sandra Perković odradila je uspješno kvalifikacije bacanja diska na Svjetskom prvenstvu u Pekingu. Negdje oko 5.30 po srednjoeuropskom vremenu ušla je u finale, u kojem će danas u 13 sati po SE vremenu braniti moskovsko zlato. No, nije bilo baš sve idealno u kvalifikacijama.

Očekivali smo da će Sandra kvalifikacijsku normu, koja je bila 63 metra, baciti odmah u prvoj seriji, onako lijevom rukom. No, disk je poletio previše u visinu i zaustavio se na 58,95 metara.

Imala hunjavicu

– Ne volim te jutarnje kvalifikacije i naravno da nisam baš zadovoljna kako je ispalo. Sva tri kruga na kojima sam trenirala i zagrijavala se na pomoćnim stadionima nisu ista kao ovaj u "Ptičjem gnijezdu". Malo sam se i poskliznula pri prvom hicu i zato je disk otišao previsoko – rekla je Sandra.

Sve je došlo na svoje mjesto već u drugoj seriji kada se disk zaustavio na 64,51 metar. To je bio najbolji hitac skupine B, ali ne i kvalifikacija. Dalje je bacila Kubanka Dania Caballero – 65,15 metara, vodeća po rezultatu ove sezone. Zanimljivo, samo su četiri diskašice bacile dalje od norme za finale – Sandra, Caballero, te Njemice Nadine Müller i Julia Fischer.

– U današnjem finalu očekujem čudesnu, pravu Sandru. Finale je u 19 sati po ovdašnjem vremenu, što mi puno više odgovara. Samo da budem sto posto zdrava. Uhvatila me jučer ujutro neka temperatura, hunjavica, no vjerujem da će liječnik dr. Zorislav Deverny to riješiti do finala – istaknula je Sandra.

Kubanka će biti opasna u finalu?

– Ma dajte. Respekt da, ali nema straha. Neka ona razmišlja o meni – rekla je Sandra koja je poslije druge serije otišla odmah do tribine na kojoj je sjedio njezin trener i dečko Edis Elkasević.

– Rekao je da je zadovoljan. E, da, rekao je da je očekivao ulazak u finale nakon prve, a ne tek nakon druge serije. Što reći. I ja dijelim to mišljenje – rekla je dobro raspoložena Sandra.

Kako joj je u Pekingu?

– Nije loše. No naravno da nisam nigdje izlazila iz hotela, osim do stadiona. Kreveti su malo pretvrdi za moj ukus. Dobro da se nisam zaletila i bacila na madrac jer bi vjerojatno ozlijedila leđa. Hrana mi je puno bolja nego primjerice u Moskvi prije dvije godine. Jest da je malo previše začinjena, ali mi je dobra.

Taksi je jako jeftin

Prometne gužve u Pekingu našu atletičarku ne muče.

– Što se tiče prijevoza, hotel mi je udaljen 20 minuta vožnje službenim prijevozom, odnosno desetak minuta taksijem. E, taksi mi je super. Nevjerojatno je jeftin, do udaljenosti do 15 kilometara košta samo 15 kuna. Savršeno. Naravno, ako nije gužva u gradu – zaključila je Sandra.

Dobro da se Sandra ne vozi metroom. U njemu je stalno gužva, a i vozni red je prilično čudan.

Posljednji polazak sa stadiona je u 22.35 sati. I nije iznenađenje što nakon posljednje discipline, koja završi oko 21.30 sati, svi počnu trčati prema podzemnoj. Vidjeli smo neke Kineze kojima bi na trčanju pozavidio i sam Usain Bolt...

>> Sandra Perković bez poteškoća prošla u finale

Komentara 2

SA
Sauron
10:17 25.08.2015.

Nije kubanka Dania nego Denia....

BL
Blender
10:11 25.08.2015.

Zasto bi se ona trebala bojati neke tamo?? Pa nije Sandra u ringu sa bilo kime!!! Kakva glupost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije