Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATILA SE SA SEJŠELA

Sandra Perković puca od samopouzdanja: Nikad nisam bila mršavija

28.10.2016., Zagreb - U prostorijama Krasa na Ravnicama odrzana je gala atletska vecer i proglasenje najboljih atleticarki i atleticara. Sara Kolak, Sandra Perkovic. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
30.10.2016.
u 09:08

– Put je posljedica sunčanja na dvotjednom odmoru na Sejšelima gdje sam bila s dečkom i trenerom Edisom Elkasovićem – rekla je.

Sandra Perković niže nagrade na domaćoj sceni kad ne može biti izabrana za najbolju europsku (nije ušla ni u uži izbor) ili svjetsku (još u konkurenciji) atletičarku godine.

U konkurenciji Sare Kolak (olimpijsko zlato i europska bronca u bacanju koplja) i Blanke Vlašić (olimpijska bronca), Sandra je na Gala večeri Hrvatskog atletskog saveza proglašena za najbolju atletičarku Lijepe Naše.

Nagradu je primila od Sergeja Bubke, bivšeg šesterostrukog svjetskog prvaka u skoku s motkom.

Sezona bez jednog poraza

– Ne opterećujem se što nisam dobila nagradu za najbolju europsku atletičarku. Svoje sam prošle sezone napravila i moj je obraz čist. Osvojila sam europsko i olimpijsko zlato, pobjednica sam Dijamantne lige i prvi put u karijeri završila sezonu bez ijednog poraza. Te brojke motiviraju me da sve ponovim u novoj sezoni, ako ne i više. A pripremam iznenađenja. Koja? Ne mogu ih otkriti, ali ćete čuti i vidjeti na vrijeme – rekla je Sandra koja je zablistala u crnoj kombinaciji majice i suknje, a isticala se njezina tamnija put.

– Put je posljedica sunčanja na dvotjednom odmoru na Sejšelima gdje sam bila s dečkom i trenerom Edisom Elkasovićem – rekla je.

Pa kako je bilo na Sejšelima?

Dobro.

Zašto baš Sejšeli?

– Zato što je ondje toplo, lijepa je priroda, išli smo na izlete i uživali u svakom trenutku.

Ronjenje?

– O, da. Ali se nisam bavila podvodnim ribolovom nego podvodnom fotografijom.

I kakve su fotografije?

– Odlične, samo ih nikome još nisam pokazala. Možda i neću – bila je tajanstvena.

Kada počinju pripreme za novu sezonu?

– U ponedjeljak. Za početak u Zagrebu, a kasnije ćemo vidjeti. Hoće li to biti Medulin ili neka druga europska ili neeuropska destinacija, ovisit će o mogućnostima saveza. Bude li novca, možda odemo na neke dulje pripreme izvan Hrvatske. No budu li kod nas dobri vremenski uvjeti tijekom zime, možda neće biti potrebno da ikamo idemo – istaknula je.

Možda ćete ove sezone prvi put nastupiti u dvorani?

– Da, ima jedan miting u Njemačkoj gdje se baca disk u dvorani. Bude li ženski disk u programu mitinga, sigurno ću na njemu nastupiti. To mi je dobra prilika da konačno postignem svjetski rekord. Naime, svjetski rekord u dvorani je oko 62 metra. Nisam nikad bacala u dvorani, ali možda mogu baciti dalje od te dužine pa će uz moje ime u CV-u pisati i da sam svjetska rekorderka. Ako ne na otvorenom, onda barem u dvorani – istaknula je naša diskašica.

Kuglu nećete bacati u dvorani?

– Ne, od te sam ideje odustala.

Sezonu na otvorenome počet ćete na mitingu u Splitu?

– Da, svake je sezone tako. Svake godine ondje bacim dalje od 70 metara. Bilo bi lijepo otvoriti sezonu takvim hicem. Opet, za velike dužine ima vremena. Cilj mi je u novoj sezoni baciti dalje od 72 metra i vratiti svjetsko zlato koje sam prije dvije godine izgubila u Pekingu – rekla je Sandra.

Damu se ne pita za kilograme

Izgledate prilično dobro, mora se priznati...

– Da, nikad nisam bila mršavija i nikad nisam bila jača. Pucam od samopouzdanja – rekla je.

Na koliko ste kilograma?

– Dajte, molim vas... To se jednu damu nikad ne pita. Šalu na stranu, zadovoljna sam trenutačnom težinom – istaknula je.

Je li dobar izgled posljedica dobrog odmora?

– Ima nešto i u tome. Mjesec dana sam ukupno bila na odmoru i moram priznati da sam pošteno napunila baterije.

Prošle sezone hrvatska atletika napravila je čudesne rezultate. Slažete li se s time?

– Da, ali bih voljela kada bi se Sari, Blanki i meni još netko priključio s medaljama na Svjetskom prvenstvu u Londonu. Drago mi je zbog Sare da se tako brzo vinula u svjetski vrh. Bit će još bolja u novoj sezoni. Ona mi je baš dobra prijateljica i želim da ima još bolju sezonu. Samo da bude zdravlja, ne samo njoj nego i svima nama drugima – zaključila je Sandra.

Komentara 4

Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
11:55 30.10.2016.

Velika odricanja dovode do velikog uspjeha, Sandra ti si Hrvatu kraljica.

Avatar Pacov
Pacov
13:22 30.10.2016.

Naravno da je mrsavija,ipak je prestala uzimat steroide pa je odmah i duplo manja.

GR
grodar
11:13 30.10.2016.

Mrsavija? Ahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije