Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Perković U TOP FORMI

Sandra: Kubanke, samo da disk izađe iz mreže...

Sandra Perković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
07.03.2016.
u 08:25

– Olimpijski san sam već odsanjala, vrijeme je da se san ponovi. Ako ovako bude, mogu se nadati velikim daljinama – kaže Perković.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u bacačkim disciplinama održano u splitskom Parku mladeži donijelo je Sari Kolak ispunjenje norme za Olimpijadu, ali i potvrdu da je Sandra Perković svjetska vladarica u bacanju diska. Ako su neke njene rivalke imale nekih dvojbi, Sandra im je iz Splita odaslala snažnu poruku. Bacila je disk 70,59 centimetara, što je najbolji rezultat sezone.

Bio je ovo dobar test

– Ima tu još dosta stvari za popravak. Bio mi je cilj uzeti prvo mjesto na trenutačnoj svjetskoj rang-listi, to sam ostvarila za dva metra – kazala je Sandra Perković.

Pred njom je velika godina u kojoj brani europsko zlato, ali i u kojoj brani zlato s Olimpijskih igara. Rio de Janeiro je glavni cilj.

– Olimpijski san sam već odsanjala, vrijeme je da se san ponovi. Ako ovako bude, mogu se nadati velikim daljinama – kaže Perković.

Glavne rivalke su sada daleko iza nje. Kubanka Perez do Sandrina briljantnog splitskog nastupa bila je svjetski broj jedan. Usto, ostao joj je gorak okus nakon onog srebra na Svjetskom prvenstvu u Pekingu.

– Kubanke su na 68 metara, prošle godine je Caballero imala sreću, jer moj disk nije izašao kroz mrežu. A kad izađe, onda ćemo vidjeti pravu mene – kazala je Sandra.

Prezadovoljan je bio Edis Elkasević, Sandrin trener.

– Ovaj rezultat ostvaren je iz treninga, ovo je bio sam test za vidjeti ide li sve po planu – kazao je Elkasević.

Najava sezone u kojoj je toliko toga čeka bila je odlična.

– Idemo obraniti europsko zlato, Dijamantna liga će nam držati ritam za Rio i Olimpijske igre. Dominira pet godina na velikim natjecanjima, srebro sa Svjetskog prvenstva bilo je kao šok... Znam, Sandra nas je razmazila zlatima, ali i srebro je za slavlje. Samo neka bude zdravlja, pa se možemo nadati nastavku zlatnih medalja. Poslije smo krenuli s pripremama, a ona je puno prije došla do daljine od 70 metara. Borba za zlato na Olimpijskim igrama bit će na ovim daljinama – rekao je Elkasević.

Idem u Rio, ne vjerujem!

A simpatična Sara Kolak, djevojka iz Ludbrega, u bacanju koplja sa 62,75 srušila je hrvatski rekord i ispunila normu za nastup u Rio de Janeiru. Za sada je 11 hrvatskih atletičara ispunilo norme za OI.

– Nisam startala kako znam. Nisam još uhvatila ritam natjecanja nakon operacije ramena. Iskreno, nije da ne vjerujem u sebe, ne podcjenjujem se. Ajme meni, majko mila, ja sam u Riju...

>>Sara Kolak ispunila normu za nastup na Olimpijskim igrama!

Komentara 2

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
13:49 07.03.2016.

Ako bude Sandra popapala prave stvari i neče je uhvatiti na kontroli bude ponovo medalja, uspjeha i balkanskog domoljubnog zanosa.

Avatar wopa
wopa
10:57 07.03.2016.

Sandra, Ako citas ovo zelio bih da znas da bih se rado nasao u klincu s tobom, nisam nikad bio sa tako jakom zenom, bas me zanima kako bih to bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije