Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sandra Perković

Sandra otkriva koliko je smršavjela: Još malo i mogu na Miss sporta

Foto: Instagram
1/4
11.08.2017.
u 10:05

Ne mora biti da su se ljudi razboljeli od hrane, nego od promjene klime. Jest da hrana u hotelu može biti bolja, ali je sasvim pristojna, kaže Sandra.

Sandra Perković, trenutačno najuspješnija hrvatska atletičarka, olimpijska prvakinja u bacanju diska, iznenadila nas je odmah na prvu uoči današnjih kvalifikacija u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

– Odlučila sam. Prestajem bacati disk... Nakon Olimpijskih igara u Los Angelesu 2028. godine – rekla je.

Uh, u jednom trenutku sam se malo uplašio da nije riječ u naglom prekidu karijere. Ovako će nas razveseljavati svojim nastupima još punih 11 godina. A je li se Sandra uplašila loše hrane i virusa koji hara, je li razmišljala o preseljenju u drugi hotel.

Vratiti svjetski primat

– Mislim da hrana nije uzrok probavnih smetnja koje su imali neki sportaši u našem hotelu. Razlog može biti i nagla promjena temperature. Kad s +38 dođete na +16 to je veliki šok za organizam. Ako se do sada nisam razboljela ni na jednom velikom natjecanju, valjda se neću razboljeti ni u ovih nekoliko dana u Londonu do povratka kući. Meni je hrana u hotelu u redu. Jest da može biti bolja, ali nije baš ni tako strašna – istaknula je Sandra.

Kako ste provodili dane u Londonu čekajući nastup?

– Pa uglavnom trenirajući, odlazeći na terapiju, gledala sam na TV-u nastupe naših, Stipe Žunića i Sare Kolak. Došli smo u London nešto ranije jer sam se htjela prilagoditi na veliku promjenu temperature. Imala sam samo jedan problem, dobila sam termin treninga u 14 sati, a to je vrijeme kada obično spavam nakon jutarnjeg treninga i ručka.

Na početku sezone bilo je malih problema s ozljedom?

– Mučila me desna loža. Ozljeda se dogodila prije prvog nastupa ove sezone na otvorenome, uoči mitinga Dijamantne lige u Šangaju. Pri zadnjoj vježbi osjetila sam bol, ali smo brzo sanirali ozljedu – naglasila je Sandra.

Ove ste sezone prvi put pobijeđeni dva puta zaredom!?

– Poraz na mitingu u Francuskoj za mene nije bio poraz. Mojih 68,50 iz punog treninga više je vrijedilo od onih 69,19 Kubanke Perez. Ona je jednostavno pogodila taj jedna hitac i to je to. Iz prvog poraza dosta sam naučila, ali znala sam da sam na dobrom putu, što je pokazao nastup u Švicarskoj gdje sam bacila disk 71,41 metar.

Ovo je Sandri četvrti nastup na Svjetskom prvenstvu, ima dvije medalje, zlato i srebro, i jedno deveto mjesto kada je u Berlin 2009. godine došla kao europska juniorska prvakinja, sa samo 19 godina. U Pekingu je prije dvije godine izgubila zlato od Kubanke Caballero.

Je li vrijeme da se zlato vrati doma, u Dubravu?

– Ne želim biti bahata i reći da sam došla po zlato. Puno toga ovisit će o vremenu, vjetru, raspoloženju na dan finala. Da bih bacila dalje od 70 metara moram svjesno ući u rizik. Za takve hice treba nešto drukčija tehnika.

Norma za finale je 62,50 metara.

– Bolje da je norma 68 metara. Ta 62 metra mogu prevariti. Pomislite da ćete toliko baciti kao od šale, ali... I zato idem ozbiljno od prvog hica.

Ovdje je već bila zlatna

Konkurencija?

– Kubanke Perez i Caballero, Australka Stevens, možda Muller, Kineskinja Siyu koja mi je bila glavna suparnica 2014. godine – kaže Sandra.

Čega se sjećate iz Londona prije pet godina?

– Imala sam 22 godine, na tribinama su bili moji najdraži, dečko Edis. Uz mene je bio trener Ivan Ivančić. Prvi put nastupila sam pred 80.000 gledatelja. I na kraju sam osvojila zlato. Neopisivo!

Hoće li mama biti u nedjelju u Londonu?

– Neće, rekla je da će ići na Igre u Tokio.

Jesu li vas naljutili mediji koji su počeli pisati o vašem ljubavnom životu?

– Ne. Samo su me usmjerili na pravi put.

Što bi to trebalo značiti?

– Ništa, to je to. Mogu samo reći da Edis i ja sjajno funkcioniramo kao trener i vježbačica. Boljeg dvojca od nas nema i ne bih ga mijenjala. Mi smo kao vatra i voda. Ja uvijek nešto zapalim, on gasi.

S obzirom na izgled, koliko ste kilograma smršavjeli u odnosu na Rio?

– Osam kilograma. Sada imam 80,5, a u Moskvi sam imala 94 kilograma. Još 10 kilograma manje i moći ću se prijaviti za Miss sporta – zaključila je smiješeći se Sandra Perković. 

Komentara 4

DU
Deleted user
14:58 11.08.2017.

Darwil i grodar vi ste stvarno primjeri kakav je čovjek kad je jadnik

DU
Deleted user
17:11 11.08.2017.

kad se sjetimo kakvih je bilo bacačica iz bivšeg DDR-a kojima samo što brkovi nisu virili može se reći da je Sandra i ne samo zbog toga uistinu mis sporta a ovi dežurni kritičari nek se u krevetu okrenu na drugu stranu i spuste pogled na trokrilni ormar što žena im se zove

DA
darwil
10:48 11.08.2017.

Možda za miss koji će organizirati Bandić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije